Banner-small_dekstopBanner-small_mobile

Zoek een vestiging

Papier van olifantsgras, een bijzonder verhaal

Papier dat is gemaakt van olifantsgras. Dat klinkt niet alleen bijzonder, het is het ook! Olifantsgras groeit in Nederland op braakliggende terreinen. Het is een bijzondere plant want het neemt wel 4 keer zoveel CO2 op als een bos met bomen. Bovendien groeit het op arme grond zonder irrigatie of bestrijdingsmiddelen. Het mooie is bovendien dat het de lokale biodiversiteit stimuleert en de grond reinigt.
Vandaag geopend:

-

   Misschien ook interessant

   Kleine ecologische footprint

   Het papier van olifantsgras (maar ook het bioplastic en bio-beton) wordt ook gemáákt in Nederland. Het heeft dus maar een heel klein stukje hoeven reizen voordat jij het in handen hebt. Op deze manier maakt Vibers gebruik van de Nederlandse maakindustrie en zo weinig mogelijk transport. Kortom, een papiersoort waarmee je het verschil kunt maken!

   Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van dit mooie papier van olifantsgras? Multicopy denkt graag met je mee hoe je duurzame communicatie in jouw bedrijf kunt toepassen. Maak snel een afspraak voor meer informatie en advies op maat. We staan voor je klaar.

   Laat je inspireren

   Case

   Efficiënt communicatiemanagement voor LSG-Rentray

   ontdek meer
   Crossmedia
   Waarom minder loze ruimte in je verzenddozen zo essentieel is
   ontdek meer

   Veelgestelde vragen

   Bij het oogsten wordt het olifantsgras met een hakselaar tot vezels versnipperd. Met een gepatenteerde technologie worden de vezels vervolgens verwerkt tot moderne materialen zoals papier. Hoge technische prestaties en een lage ecologische voetafdruk zijn hierbij leidend. Het papier wordt in een Nederlandse papierfabriek gemaakt.

   Van de vezels van olifantsgras wordt papier gemaakt, maar ook plaatmateriaal in verschillende kleuren voor bijvoorbeeld borden. Vraag naar de mogelijkheden!

   Er doen veel verhalen de ronde over papier. Zo zouden bossen verdwijnen, zou de industrie heel veel water gebruiken en zou bij de productie veel CO2 vrijkomen. Gelukkig is niets minder waar. Water wordt ‘geleend’ van de natuur, het maken van papier vermindert juist CO2-uitstoot en een groot deel van het eindproduct wordt weer gerecycled en dus hergebruikt. Papier is juist een heel duurzaam en milieuvriendelijk product.

   Je kunt slimmer omgaan met papier door goed te recyclen, duurzaam om te gaan met printen en door alternatieven voor papier van hout te gebruiken. Wij adviseren je graag over de vele mogelijkheden.

   Papier kan gemaakt worden van alles wat vezels heeft. Denk aan planten, grassen, textielresten en zelfs groentes. 

   Bamboe is een van de snelst groeiende gewassen. Hierdoor is het erg geschikt als grondstof voor onder andere papier. Ook is het een goede vervanger van plastic.

   Een makkelijke manier is om lokaal zaken te doen. Koop om de hoek en steun lokale ondernemers.