Refresh gesprek biedt ondernemers ruimte voor reflectie
Merendeel ondernemers heeft geen tijd voor vernieuwing

Nieuws

Refresh gesprek biedt ondernemers ruimte voor reflectie
Merendeel ondernemers heeft geen tijd voor vernieuwing

 

ALMERE, 1 november 2018.- Hoewel bijna 80% van de ondernemers ideeën heeft om de onderneming succesvol te maken, komt 6 op de 10 ondernemers tijd tekort om die creativiteit de ruimte te geven. Multicopy The Communication Company komt deze ondernemers tegemoet met het Refresh Gesprek. 

Annette Dales, algemeen directeur Multicopy Nederland: "In de vestigingen kwam steeds vaker de vraag van ondernemers of we met hen mee konden denken. Ze zitten vol ideeën maar hebben niet de rust en ruimte om stil te staan bij wat ze nu precies willen bereiken én welke communicatiemiddelen ze hiervoor het beste kunnen inzetten. Grote bedrijven gaan hiervoor naar een reclamebureau, maar dat is voor bedrijven in het mkb vaak te hoog gegrepen. Onze ondernemers en verkopers begrijpen hen als geen ander en we hebben de kennis in huis om hen verder te helpen."

Refresh Gesprek

Annette Dales: "Met een Refresh Gesprek geven we de ondernemer inzicht in de echte uitdaging, het kloppende hart van de onderneming en de potentie voor meer succes. Vervolgens geven we hen de grootsheid die ze verdienen door hen te ondersteunen en te ontzorgen met communicatieproducten en -oplossingen waar de wereld van nu om vraagt." 

Onderzoek

Multicopy The Communication Company heeft onderzocht of deze vraag bij meer ondernemers leeft. Daarom heeft zij in samenwerking met Panelwizard een onderzoek bij ondernemers in Nederland gedaan. 

Een op de vijf ondernemers herkent zich niet in eigen bedrijf

Het onderzoek bevestigt dat bijna 80% van de ondernemers ideeën heeft om de onderneming succesvol te maken, maar dat 6 op de 10 ondernemers tijd tekort komt om die creativiteit de ruimte te geven. Het is zelfs zo dat 1 op de 5 ondernemers het bedrijf dat ze zelf gestart of gevormd hebben niet meer terug kent. Een kwart noemt de oorspronkelijke drijfveer verwaterd. 

Dat doet ook wat met de uitstraling van het bedrijf: een kwart ziet dat de uitstraling naar de buitenwereld ook niet klopt: het is niet meegegroeid met de tijd en het bedrijf. 4 op 10 ondernemers geeft daarom ook aan dat de communicatie niet uitstraalt wat het bedrijf uniek maakt.

Bakkerij Botman

Zo kwamen ook Debbie en Nico Peereboom van Bakkerij Botman bij Multicopy met de vraag voor een webshop. Tijdens het Refresh Gesprek bleek dat ze eigenlijk een inhaalslag willen maken. Ze hebben de bakkerij overgenomen van Debbie's ouders, maar nog niet de tijd genomen om de boel aan te pakken. Wat ze eigenlijk willen is de winkel aan de binnen- en buitenzijde eigentijdser en aantrekkelijker maken. Ze willen de ambachtelijkheid en de kwaliteit van de bakkerij uitstralen.

Documentaire

Hiermee raken ze het hart van Bakkerij Botman: 'we bieden traktaties in het leven'. Kwaliteit en luxe, maar wel modern en laagdrempelig. Ook de doelstellingen worden in het gesprek duidelijk: herkenbaarheid, opvallen een loyaliteitsprogramma voor vaste klanten en het werven van nieuwe klanten. Met deze informatie is Multicopy aan de slag gegaan. Het logo is opgefrist en de winkel is in een compleet nieuw jasje gestoken. Van de plafondplaten en de vitrine tot aan de vloertegels, vrijwel niets is onberoerd gelaten. 

Van de Refresh van Bakkerij Botman is een documentaire gemaakt. Deze film is te zien op de site van Multicopy: https://www.multicopy.nl/ik-wil-een-gesprek/

Aanbod

Elke Multicopy-vestiging geeft ondernemers in de regio de kans om ook met een frisse blik naar hun onderneming te kijken. De eerste vijf ondernemers die bij een vestiging een Refresh Gesprek aanvragen krijgen deze sessie kosteloos aangeboden.

 

Nieuws Afbeelding