Banner-small_dekstopBanner-small_mobile

Zoek een vestiging

Papier als duurzaam communicatiemiddel

Papier is een milieuvriendelijk en duurzaam communicatiemiddel. Wist je dat de papierindustrie een van de groenste industrieën is? De papierindustrie is continu bezig met verduurzaming en is zelfs koploper in de circulaire economie! Zo wordt een groot deel van het papier gerecycled en hergebruikt. Bovendien is de productie van papier veel minder belastend dan veel andere industrieën. De papierindustrie is dus al een flink eind op de goede weg. Toch is het belangrijk om deze verbeteringen te blijven doorzetten en daar kan jij een steentje aan bijdragen. Hoe? Bijvoorbeeld door het maken van duurzame papierkeuzes. Multicopy adviseert je daar graag over.
Vandaag geopend:

-

   Misschien ook interessant

   Tips voor duurzaam papiergebruik

   Duurzaam omgaan met papier kan op verschillende manieren. Papier goed recyclen is natuurlijk een eerste stap in de juiste richting. Maar ook door zuiniger te printen draag je bij aan een meer duurzame communicatie. Met onze Printing on Demand-service helpen we je hier een handje bij. Je hoeft dan alleen de hoeveelheid papier te bestellen die je ook daadwerkelijk nodig hebt. Zo voorkom je dus verspilling!

   Alternatieve duurzame papiersoorten

   Wil je nog een extra stap zetten in de verduurzaming van je communicatie? Kies dan eens voor een alternatieve papiersoort, gemaakt van bijvoorbeeld planten, grassen, textielresten of zelfs groentes! Papier kan namelijk gemaakt worden van alles wat vezels heeft. Vaak worden deze grondstoffen weggegooid, maar ze kunnen ook prima gebruikt worden voor het maken van papier.

   Wat dacht je bijvoorbeeld van papier van olifantsgras of bamboe? Deze duurzame grondstoffen zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ze geven ook nog eens een bijzondere herkenbare twist aan je papier. Omdat de vezels duidelijk zichtbaar zijn, geeft dat het papier een mooi en subtiel effect. Natuurlijk kun je op dit bijzondere papier gewoon schrijven, maar het is ook ideaal voor visitekaartjes, relatiegeschenken of verpakkingsmateriaal!

   Zelf duurzame papierkeuzes maken

   Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van duurzaam papier? Multicopy denkt graag met je mee hoe je duurzame communicatie in jouw bedrijf kunt toepassen. Maak snel een afspraak voor meer informatie en advies op maat. Wij staan voor je klaar.

   Laat je inspireren

   Case

   Efficiënt communicatiemanagement voor LSG-Rentray

   ontdek meer
   Crossmedia
   Waarom minder loze ruimte in je verzenddozen zo essentieel is
   ontdek meer

   Veelgestelde vragen

   Er doen veel verhalen de ronde over papier. Zo zouden bossen verdwijnen, zou de industrie heel veel water gebruiken en zou bij de productie veel CO2 vrijkomen. Gelukkig is niets minder waar. Water wordt ‘geleend’ van de natuur, het maken van papier vermindert juist CO2-uitstoot en een groot deel van het eindproduct wordt weer gerecycled en dus hergebruikt. Papier is juist een heel duurzaam en milieuvriendelijk product.

   Je kunt slimmer omgaan met papier door goed te recyclen, duurzaam om te gaan met printen en door alternatieven voor papier van hout te gebruiken. Wij adviseren je graag over de vele mogelijkheden.

   Papier kan gemaakt worden van alles wat vezels heeft. Denk aan planten, grassen, textielresten en zelfs groentes. 

   Bamboe is een van de snelst groeiende gewassen. Hierdoor is het erg geschikt als grondstof voor onder andere papier. Ook is het een goede vervanger van plastic.

   Een makkelijke manier is om lokaal zaken te doen. Koop om de hoek en steun lokale ondernemers.