Banner-small

Zoek een vestiging

FAQ

Veelgestelde vragen - print- en drukwerk

Jazeker. Naast huisstijldrukwerk en reclamedrukwerk kunnen we ook kleding en promotionele artikelen bedrukken. Kleding kunnen we uiteraard ook borduren. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Laat het ons weten en het kan. Heb je regelmatig herhaalopdrachten, dan kunnen we ook een online bestelportal voor je inrichten. Daarmee wordt het bestelproces nog makkelijker en overzichtelijker!

Zeker! Onze grafische vormgevers zetten met veel plezier hun creativiteit en expertise voor je in.

Veelgestelde vragen - druktechnieken

Dat hangt onder meer af van het materiaal, de oplage en je doelstelling. Geen zorgen, wij helpen je bij het maken van de juiste keuze. Wij hebben alle kennis en ervaring om je hier goed over te adviseren.

Voor het omslag kun je kiezen tussen hardcover of softcover. Ook voor de bindwijze zijn er verschillende opties. Denk aan een spiraal (wire-O), garenloos binden (met lijm), genaaid gebrocheerd (waarbij de katernen aan elkaar worden genaaid) of geniet gebonden (met nietjes in de rug).

Nadat we jouw drukwerk hebben geprint of gedrukt, kunnen we het op verschillende manieren nabewerken. Wij hebben uiteenlopende technieken in huis om je product tot in de puntjes af te werken en eventueel te verfraaien. Denk aan vernissen, lamineren, stansen, rillen, rondhoeken, slitten, perforeren, vergaren, lijmen, hechten, boren, plastificeren, vouwen, inbinden, rillen etc.

Dat is afhankelijk van onder meer de oplage, de papiersoort, het kleurgebruik, de afwerking en de gewenste levertijd. In overleg met jou kiezen we voor de meest efficiënte manier van productie.

Nee, printen en drukken zijn twee verschillende technieken. Elke techniek heeft zijn eigen specificaties. Voor een snelle levering en bij kleine oplagen wordt veelal voor printen gekozen. Huisstijlitems zoals briefpapier en enveloppen worden meestal gedrukt, omdat de oplages hiervoor in de regel hoger liggen.  

Kies voor een glanzende papiersoort. Daarop komen kleuren tot leven en krijgen ze een krachtige uitstraling. Op welk papier jouw product het best tot z’n recht komt, is ook afhankelijk van het gebruiksdoel. We adviseren je hier graag over.

Ja, dat is mogelijk. Wij scannen de tekening eerst en printen daarna een duplicaat. Dat kunnen we indien nodig nog vergroten of verkleinen, zodat we je exact het gewenste eindresultaat kunnen aanleveren.

Elk product heeft een eigen functie. Afhankelijk van het gebruiksdoel zullen wij je adviseren om bijvoorbeeld mat, satijn of glanzend papier te gebruiken. Ook de dikte van het papier is afhankelijk van het doel. We hebben trouwens ook een ruime keuze in FSC-gecertificeerde papiersoorten. Vraag ons gerust naar een paar voorbeelden.

Ja, met de huidige print- en afwerkingstechnieken kunnen we nagenoeg elke vorm en ieder formaat sticker produceren. Afhankelijk van het gebruiksdoel kunnen we deze als losse sticker, als stickervel of op rol leveren.

Ja, dat kan zeker. Ook voor enveloppen geldt dat digitaal printen ideaal is bij kleine(re) oplages, dat de levertijden kort zijn en dat je variabel kunt printen. Kies wel een envelop die bestand is tegen de hitte van de printer. Wij adviseren je graag bij het maken van je keuze.

Een printer werkt in de regel met de kleuren cyaan (C), geel (Y), magenta (M) en zwart (K). Met deze CMYK-kleuren is bijna elke PMS-kleur heel goed op te bouwen. Wij maken graag een kleurproef voor je om je te overtuigen.

Niet altijd. Het klopt inderdaad dat verpakkingen in grote oplages (denk aan voedsel- en verzendverpakkingen) worden gedrukt in offset. Maar tegenwoordig is er steeds meer vraag naar gepersonaliseerde verpakkingen, zoals verzenddoosjes en promotionele verpakkingen. Hiervoor is digitaal printen en digitaal afwerken (snijden) bij uitstek geschikt.

Dat kan. Op basis van diverse criteria kunnen we adressen voor je selecteren en aankopen. Zo weet je zeker dat je de juiste doelgroep bereikt.

Zeker. In het bestand geef hoef je alleen de naam aan te geven van het bestand dat gebruikt moet worden. Wij doen de rest!

Met digitaal printen kun je makkelijk een direct mailing bij een kleine doelgroep testen. Zo kun je snel en eenvoudig zien welke afbeelding, tekst en/of slogan het beste aanslaat voordat je je totale doelgroep benadert.

Dat kan, maar misschien is printing on demand wel een slimmere optie. Dan printen we altijd precies de hoeveelheid die je nodig hebt en hoef je nooit meer drukwerk weg te gooien. We bekijken graag wat voor jou de meest efficiënte oplossing is.

Dat kan heel goed met printing on demand. Want dan maken we het drukwerk pas als je het nodig hebt of als er vraag naar is. Bijvoorbeeld bij handleidingen of cursusmateriaal is dit ideaal. Ook fijn: je hoeft pas te betalen als het drukwerk gereed is. Je loopt dus geen enkel risico en bovendien maak je ook nog eens geen kosten voor het op voorraad houden van je drukwerk.

Dat kan zeker. We kunnen je materiaal compleet maken met bijvoorbeeld een pen, notitieblok of muismat en het vervolgens naar het juiste adres sturen. We kunnen het materiaal zelfs personaliseren met de naam van je klant. Zo wordt jouw drukwerk pas écht bijzonder.

Veelgestelde vragen - huisstijl

55 x 85 mm is een standaard formaat. Als je wilt dat jouw visitekaartje extra opvalt dan kun je ervoor kiezen om het kaartje van een afwijkend formaat of een afwijkend materiaal te laten maken.

Meestal is de oplage dusdanig dat brief- of volgpapier gedrukt wordt in offset. Bij kleinere oplages is het ook mogelijk om te printen. Je kunt er dan ook voor kiezen om jouw mailing (de tekst) in dezelfde productie te printen. 

Enveloppen zijn er in vele vormen en maten. Met of zonder venster, met gomlaag of met striplock. Je kunt enveloppen automatisch laten vullen (couverteren), in dit geval is het verstandig om een iets grotere ‘C-envelop’ te gebruiken die voorzien is van een gomlaag.

Je kunt briefpapier laten voorzien van een preeg, folie of bijvoorbeeld een spotvernis om een luxere uitstraling te realiseren. Er zijn ook papiersoorten met een watermerk leverbaar.

Ja, dat kan zeker. Voor diverse klanten beheren wij de voorraad. Zo grijp je nooit mis. Wij kunnen hiervoor ook jouw eigen bestelportal inrichten. We vertellen jou hier graag meer over.

Wij kijken altijd naar de totale dikte van de inhoud, inclusief tabbladen, bijlages etc. Deze dikte is bepalend voor de dikte van het mechaniek. De rug van de ringband is altijd breder dan de dikte van het mechaniek.

De inhoud wordt voorzien van boorgaten aan de linkerzijde. Houd rekening met een marge van minimaal 2 centimeter. Dit voorkomt dat boorgaten in de tekst of het beeld komen.

Waarschijnlijk bevat de map meerdere hoofdstukken waar mogelijk tabbladen aan toegevoegd moeten worden. Zorg ervoor dat elk hoofdstuk begint op een nieuwe pagina. Je kunt ook per hoofdstuk een document aanleveren

Er is geen minimum of maximum aantal. Kies voor een bureaulegger bijvoorbeeld voor 52 vellen (voor elke week een nieuwe pagina). Maar andere aantallen kunnen ook. Wij denken graag met je mee.

Voor een bureaulegger of verpakking van meerdere items kunnen wij verzenddozen op maat maken. Notitieblokken kunnen veelal in een brievenbusdoosje verzonden worden.

Dat hangt af van jouw wens of gebruiksdoel. Wij leveren etiketten op vel of rol als dit voor de verdere verwerking noodzakelijk is. Denk aan het inprinten van A4-vellen of het gebruik van een dispenser. Losse etiketten of stickers zijn meestal voorzien van een slit aan de achterzijde, of pelrand aan de voorzijde.

Dit is afhankelijk van het gebruiksdoel. Een etiket voor een envelop of verpakking heeft een permanente hechting. Een raam-of autosticker is altijd weer te verwijderen. Er is wel verschil in gebruiksduur. Een dot-folie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor kortdurende promoties. Wij adviseren je graag!

Ja, Multicopy levert vloerstickers voor diverse ondergronden. Er bestaan stickers voor laminaat, tegels en zelfs voor vloerbedekking of asfalt.

Dat kan heel eenvoudig in ons online bestelsysteem dat we voor jou kunnen inrichten. Hiermee heb je een goed overzicht van de beschikbare bestanden. Ook zie je in één keer welke bestellingen je hebt gedaan en kun je heel makkelijk een nieuwe bestelling plaatsen.

Dat kan op verschillende manieren. Voor een superstrak resultaat kun je kiezen voor garenloos inbinden. Indien gewenst kun je dan ook de rug laten bedrukken. Of denk eens aan een losbladig systeem in een ringband. Zo kun je pagina’s later eenvoudig aanvullen of vervangen. Wij adviseren je graag over de methode die het beste past bij jouw doelstellingen.

Je kunt in vrijwel elk bestandsformaat aanleveren (Word, Excel, PowerPoint, PDF, Indesign etc). Indien gewenst voegen wij de bestanden samen tot één geheel. Moet er nog een pagina gecorrigeerd worden? Geen probleem. Geef ons de correctie door of stuur ons de gecorrigeerde pagina, en wij zorgen voor de rest!

Veelgestelde vragen - reclamedrukwerk

Uiteraard! Bij Multicopy kun je onder meer terecht voor vlaggen, spandoeken en stickers. Maar bijvoorbeeld ook voor autoreclame, gevelreclame en andere soorten buitenreclame. Het aantal producten waarmee je reclame kunt maken voor je bedrijf, product of dienst is bijna oneindig. Vraag naar de mogelijkheden!

Het geheim is een goede Call-to-Action. Sluit je boodschap altijd af met een trigger als: “klik hier”, “schrijf je in” of “koop nu en krijg 15% korting”. Zo zet je mensen aan tot actie. Een andere tip: verdiep je in de behoeften van je publiek en sluit daarop aan. En last but not least: gebruik niet te veel tekst en zorg voor kwalitatief goed beeldmateriaal dat opvalt en de aandacht trekt.

Een katern bestaat uit een aantal in elkaar gevouwen vellen papier die de basis vormen voor een brochure of boek. Eén zo’n gevouwen vel papier levert vier pagina’s op. Daarom bestaat het aantal pagina’s in een brochure met deze bindwijze altijd uit een viervoud.

Voor een brochure kun je kiezen uit nietjes of gelijmd gebonden. Een derde mogelijkheid is een wire-o binding. Die is makkelijk open te leggen, en dus bijzonder handig als er in de brochure moet worden geschreven. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een extra stevige cover of voor extra bescherming met laminaat.
Voor een folder bestaan er verschillende vouwwijzen. De meest gebruikte methoden zijn de enkele vouw en de zigzagvouw. Wil je wat aparts, dan is de kruisslag misschien een goed idee. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Een flyer is een enkel vel papier dat ongevouwen is. Een flyer kan enkel- of dubbelzijdig bedrukt zijn. Flyers worden ook wel leaflets genoemd.
Een folder bestaat ook uit één vel papier, maar is altijd een of meerdere keren gevouwen. 

Een brochure bestaat uit meerdere pagina’s, die in de rug bij elkaar worden gehouden met bijvoorbeeld nietjes of garen. 

Zeker! Dit kan zowel in zwart-wit als full colour en in elke gewenste oplage. Tip: denk goed na over de bedrukking. Want door op te vallen aan de buitenkant, zorg je dat je envelop sneller wordt geopend.

Met een mailing die ‘anders dan anders’ is. Bijvoorbeeld door iets mee te sturen, waardoor je de nieuwsgierigheid van de lezer aanwakkert. Of door een bijzondere papiersoort te gebruiken. En maak je direct mailing zo persoonlijk mogelijk, dat helpt ook!

Wij adviseren altijd een verhouding van 2/3 beeld, 1/3 tekst. Met minder tekst houd je de aandacht van de ontvanger namelijk beter vast. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen in slechts enkele seconden besluiten of ze zullen doorlezen. Kom dus gelijk tot de kern.

In het verleden werden spaarkaarten veelal van papier of karton gemaakt. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een digitaal spaarsysteem. Zo’n digitaal systeem werkt meestal met een plastic kaartje of een app met een QR- of barcode, die bij de kassa kan worden gescand. 

Integendeel! Een papieren spaarkaart heeft een paar belangrijke voordelen. Veel mensen vinden een spaaractie op papier overzichtelijker: je ziet immers in één oogopslag hoeveel vakjes er al vol zijn. Daarnaast geef je jouw klant een actieve rol, doordat hij zelf de gespaarde zegels of stickers kan plakken. Bovendien vergt een papieren spaarsysteem een aanzienlijk kleinere investering dan een digitaal programma.

Ja, dat kan zeker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sticker of zegel met je logo, gecombineerd met de naam van je actie? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Multicopy denkt graag met jou mee over het ontwerp!

Nee hoor, dat hoeft niet. Je mag ons gewoon je tekst, beeld en bijvoorbeeld jouw logo toesturen. Wij voegen alles dan samen tot een complete nieuwsbrief. Je kan de input op elk gewenst geprint formaat bij ons aanleveren, maar uiteraard ook als e-mailing. Makkelijk toch?

Natuurlijk! Doorgaans kunnen wij elk type briefpapier inprinten en verwerken. Is je nieuwsbrief helemaal in kleur? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alles in één keer te door ons laten printen, dus inclusief jouw logo, adres en eventuele andere gegevens die op je briefpapier staan.

Nee, je kunt jouw nieuwsbrief al vanaf enkele stuks door ons laten afdrukken. Wij adviseren je graag over de meest efficiënte manier van productie. Dat hangt onder meer af van de oplage en het kleurgebruik, maar ook in hoeverre je jouw nieuwsbrief wilt personaliseren (denk aan naw-gegevens, aanhef, etc). 

Voor hotels bedrukken we uiteenlopende promotiematerialen. Denk aan deurhangers, zeepjes, badjassen en badslippers met logo. Maar bijvoorbeeld ook huisregels, keycards, check-in formulieren en bagagelabels. 

Jouw menukaart kan voorzien worden van een laminaat, hierdoor is deze bestand tegen vocht. Wij kunnen ook menukaarten produceren op synthetisch papier. Dit materiaal scheurt niet en is vochtbestendig. Zo gaat je menukaart aanzienlijk langer mee!

Er zijn geen beperkingen. Wij produceren jouw menukaart op elk gewenst formaat. Wij denken graag met je mee.

Veelgestelde vragen - promotie

Doe iets wat uniek is! Verras je relaties bijvoorbeeld met een artikel dat je speciaal hebt laten ontwerpen. Of val op met een product dat past bij jouw bedrijfsidentiteit. Andere tip: verwerk in je giveaway iets van humor. Ook een bijzondere verpakking doet het altijd goed.

Absoluut! Wist je dat maar liefst 70% van de ontvangers promotionele producten voor langere tijd bewaart? Dat geldt helemaal als het product nuttig is in gebruik. Vooral tassen, promotioneel textiel, gezondheids- en veiligheidsitems en schrijfwaren zijn erg geliefd.

Uit onderzoek weten we dat 84% van de promotionele items langer dan een half jaar in bezit blijft van de ontvanger. Met promotiemateriaal maak je dus niet alleen een flitsende, maar vaak ook een langdurige indruk!

Schrijfwaren worden het meest ingezet: die staan sinds jaar en dag met stip op 1. Vraag je collega maar eens om zijn of haar tas leeg te schudden. De kans dat er een bedrukte pen, sleutelhanger of usb-stick uitvalt, is maar liefst 99%!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Multicopy heel belangrijk en wij voeren een actief beleid voor een duurzaam milieu. Als alternatief voor diverse plastic producten bieden we bijvoorbeeld items van gerecyclede materialen aan. Vraag naar de mogelijkheden.  

Nee, integendeel! Uit onderzoek blijkt dat 84% van de promotionele items langer dan een half jaar in het bezit blijft van de ontvanger. De kracht van een promotioneel product is dus erg groot.

De hoge contactfrequentie. Wist je dat een promotioneel item gemiddeld eens per dag wordt gebruikt? Statistisch betekent dit dat de ontvanger dagelijks met jouw boodschap wordt geconfronteerd. Nog een interessant weetje: bij 75% van de ontvangers is er tenminste één promotioneel product in de directe omgeving van hun werkplek te vinden.

Het gebruik van promotieartikelen heeft twee keer zoveel effect als adverteren op tv. Dat blijkt uit onderzoek van DIMA Market Research. Televisiecommercials worden gemiddeld over de gehele linie maar voor 30 seconden bekeken. Terwijl promotieartikelen maandenlang actief worden gebruikt.

Juist voor kleinere bedrijven zonder groot marketingbudget zijn giveaways een krachtig medium. Giveaways zijn relatief voordelig, terwijl ze sterk kunnen bijdragen aan jouw imago. Daardoor hebben ze een hoge return on investment. Daarnaast zijn giveaways een goede manier om de loyaliteit van je klanten te vergroten. Een slimme zet dus, ook als je niet zo’n groot budget hebt!

Er zijn allerlei gebeurtenissen die aanleiding kunnen geven tot het uitwisselen van relatiegeschenken. Denk aan feestdagen zoals kerst en nieuwjaar, of de wisseling van de seizoenen. Andere redenen om een relatiegeschenk te geven zijn jubilea van medewerkers of klanten, een afscheid of een verhuizing. Eigenlijk leent elk bijzonder moment zich wel voor een passend relatiegeschenk.

Dat hoeft helemaal niet. Ons assortiment biedt een ruime keuze uit betaalbare relatiegeschenken. Bovendien is het geven van een relatiegeschenk vaak goedkoper dan het verlenen van korting. Daar komt nog eens bij dat de aanschafkosten voor relatiegeschenken vallen onder de zogenaamde ‘representatiekosten’. Dat betekent dat ze deels aftrekbaar zijn van de winst.

Het is natuurlijk altijd leuk om iets te krijgen, maar minstens zo leuk om iets te geven. Met een relatiegeschenk spreek je je waardering voor de ander uit en daarmee versterk je jullie band. En door het cadeau persoonlijk te maken, bijvoorbeeld bedrukt met je logo of eigen boodschap, maak je er ook nog eens iets unieks van. In vergelijking met veel andere marketingtools is het geven van relatiegeschenken trouwens relatief goedkoop. En last but not least: als je iets weggeeft, wil de ander vaak ook iets terugdoen. De kans dat hij iets bij je gaat kopen is daardoor een stuk groter! Dit is een universeel psychologisch principe waar je gebruik van kunt maken als je iemand een cadeau geeft.

Jazeker. Ons biologisch snoepgoed wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde ingrediënten. Je kunt het herkennen aan het Skal-keurmerk. Bij biologisch snoep wordt minimaal 95% van de ingrediënten vervaardigd zonder chemische toevoegingen. Dit maakt een bio-snoepje duurzaam én verantwoord.

Ja, in ons assortiment hebben we onder andere de A-merken Smint, Mentos, Autodrop en Eco Sweets.

Bij sommige producten zoals chocolade is dit mogelijk. In andere gevallen hebben we een ruime keuze uit verpakkingsmaterialen die je kunt laten bedrukken, zoals zakjes, blikjes en potjes. En natuurlijk geven ook bedrukte labels of stickers een persoonlijk tintje aan je snoepgoed.

Er bestaan heel veel soorten kalenders. Bekend en heel praktisch zijn natuurlijk bureaukalenders, scheurkalenders en wandkalenders. Wil je extra overzicht? Dan kun je, naast een jaarkalender of jaarplanner, kiezen voor een 3-maandskalender met schuifje of een handige weekkalender. En vind je vooral beeld belangrijk, denk dan eens  aan een posterkalender of fotokalender.  

Alles kan bij ons! We kunnen je kalender zelfs op zaadjespapier printen. Het papier kan aan het eind van de periode in de grond worden gestopt. Zo komt jouw boodschap letterlijk tot bloei.

Dat is zeker mogelijk. Als je wilt, versturen we de kalenders compleet met geschikte verpakking en brief of kaart. We zorgen voor het printen van de adreslabels en het aanbieden van je zending bij de post. Extra tip: maak er een compleet brievenbuscadeautje van, samen met een leuke giveaway of bijvoorbeeld snoepjes. Ook dat regelen we graag voor je.

Ja, dat kan! We maken er graag een mooi geheel van, zodat het ontwerp van de verpakking niet alleen past bij de cadeaukaart, maar ook bij je huisstijl. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte envelop, een gevouwen doosje of een ‘pillowpack’, een mix van een envelop en een doosje.

Jazeker. We kunnen bijzondere kleuren op de cadeaukaart drukken, zoals zilver en goud. Dat geeft jouw giftcard een extra luxe uitstraling. Het is ook mogelijk om een transparante glans op delen van de kaart toe te passen. Dat maakt het kopiëren van de kaart een stuk lastiger. Zo wordt je kaart dus nóg veiliger.

Wat dacht je van een promotioneel artikel, textiel of snoepgoed? We denken graag met je mee over een geschikt extraatje. En als je wilt, passen we gelijk de verpakking hierop aan. Zo wordt het een mooi geheel.

Veelgestelde vragen - bouwtekeningen en posters

Dat is zeker mogelijk. Je kunt ze bijvoorbeeld laten lamineren of afdrukken op speciaal waterafstotend papier, dat ook nog eens onscheurbaar is. Zo zijn je prints optimaal beschermd tegen weer en wind. Ook op de bouwplaats!

Grote formaten produceren wij vanaf de rol. De rolbreedte is daarbij bepalend voor de grootte, de lengte is onbeperkt. De meeste posters worden echter geprint op A3- t/m A0-formaat.

De A-serie begint bij A10 (het kleinste formaat) en loopt tot A0 (met de grootste afmetingen). Bij elk volgende formaat (van klein naar groot) is de lange zijde steeds het dubbele van de korte zijde van het kleinere formaat.

Voor posters en bouwtekeningen worden de onderstaande formaten het meest gebruikt:

A0-formaat

 

84,1 x 118,9 cm

A1-formaat

 

59,4 x 84 cm

A2-formaat

 

42 x 59,4 cm

A3-formaat

 

29,7 x 42 cm

Zeker! Als je wilt kunnen we je een compleet pakket leveren. Van het digitaliseren en printen van de bouwtekeningen tot het afdrukken van het bouwplan en het bestek. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

Vaak is er veel mogelijk. Heeft je bestelling haast? Neem dan snel contact op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Wij produceren bouwtekeningen vanaf een rol. Daarbij is de rolbreedte bepalend voor de grootte, de lengte is eigenlijk onbeperkt. We kunnen de bouwtekeningen als rol aan je leveren of in gevouwen formaat. De keuze is aan jou!

Ja, dat kan zeker. Wij kunnen alle gangbare bestandsformaten inlezen. Heb je nog vragen? Bel ons dan even, we helpen je graag.

Posters worden meestal afgedrukt op het formaat A0. Dat is het grootste formaat in de A-serie. Ook A1, A2 en A3 worden vaak voor posters gebruikt. Wil je je posters liever op een ander formaat laten afdrukken? Dat kan natuurlijk ook!

De afmetingen in de A-serie zijn als volgt opgebouwd (van groot naar klein):

A0-formaat

 

84,1 x 118,9 cm

A1-formaat

 

59,4 x 84 cm

A2-formaat

 

42 x 59,4 cm

A3-formaat

 

29,7 x 42 cm

Vouw je een vel A0 dubbel, dan heb je een vel A1. En vouw je een A1 dubbel, dan heb je een A2. En zo gaat het door: bij elke stap kleiner is de korte zijde steeds de helft van de lange zijde van het formaat daarboven.

Door groots te communiceren! Met een opvallende beursstand bijvoorbeeld, of een billboard dat direct in het oog springt. Met vlaggen bij je pand, of een megagroot steigerdoek op de bouwplaats. En wat dacht je van gevelreclame of autobelettering? Met de XXXL-communicatieoplossingen van Multicopy kan niemand meer om je heen!

Een goede poster moet in de eerste plaats natuurlijk opvallen. Daarnaast wil je met je poster iets in gang zetten. De juiste boodschap communiceren is dus heel belangrijk, want zo zet je mensen aan tot actie. Gebruik vooral niet te veel tekst en kies voor duidelijk beeld. Wij denken graag met je mee bij het ontwerpen van jouw poster!

Veelgestelde vragen - kleding

Uniforme bedrijfskleding is daar ideaal voor. Zo is meteen duidelijk wie er bij jouw bedrijf hoort. Bovendien maak je met bedrijfskleding ook een professionele indruk. Opvallen kan heel eenvoudig, door de kleding te laten bedrukken met je logo. Wil je graag extra aandacht trekken? Voeg dan eens een pakkende slogan toe.

Om je kleding met opdruk lang mooi te houden, dien je het textiel met zorg te wassen. Daarbij is het vooral belangrijk dat je je houdt aan de wasvoorschriften op het label. Kleding met een full colour bedrukking kun je op maximaal 30 graden wassen. Voor zeefdruk en borduring geldt een maximum temperatuur van 40 graden. En door de kleding binnenstebuiten te wassen, blijft de print extra lang mooi!

Bedrijfskleding moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook herkenbaar en opvallend, passend bij jouw gewenste uitstraling. De keuze voor een blouse of overhemd of juist een T-shirt of polo hangt dus helemaal af van wat bij jóuw bedrijf past. Ga je voor strak en netjes? Of is casual meer jouw stijl? Kies je voor een schort, een sloof of wil je geen van beide? Je kunt je bedrijfskleding eventueel elk seizoen veranderen door andere kleuren en/of teksten te gebruiken. En ga je naar een evenement? Dan kun je je kleding daar natuurlijk ook op aanpassen. Wij helpen je graag met het maken van je definitieve keuze!

Ja, dat kan zeker! Afhankelijk van het materiaal kunnen we de badslippers bedrukken of borduren. Bijvoorbeeld met je naam, logo of een slogan. Daarmee bied je jouw gasten een extra persoonlijke en comfortabele service. Ideaal voor hotels, bed & breakfasts en wellnesscentra.

Absoluut. Bedrukte petten zijn een origineel cadeau om aan je relaties te geven. Maar ook voor sportclubs zijn petten met logo een goed idee. Zo maken je leden tijdens alle activiteiten meteen reclame voor hun club! Caps zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en in diverse uitvoeringen. Er is dus altijd wel een pet die past bij jouw huisstijl en jouw doelgroep. Advies nodig? Bel of mail ons gerust, we helpen je graag. Of kom even bij ons langs, dan laten we je meteen een paar voorbeelden zien.

Natuurlijk! Bedrukte handdoeken zijn een leuk en uniek cadeau voor je personeel of zakenrelaties. Bijvoorbeeld om weg te geven met de feestdagen of bij een jubileum. We kunnen ze bedrukken of borduren, net wat jij het mooist vindt. En we personaliseren ze helemaal naar wens voor je. Met je bedrijfsnaam of alleen je logo, of met de naam van de jubilaris. Bijna alles kan! Behalve gewone handdoeken bedrukken we ook badlakens, strandlakens, hammamdoeken en theedoeken. Vraag naar de mogelijkheden!

We adviseren je om je logo lekker groot op de tas te laten drukken. Zo val je snel op. Verder kun je het ontwerp beter niet te druk maken, anders is het al snel te veel. Houd het simpel en eenvoudig, dat is het mooist. Nog een laatste tip: zorg voor een goed contrast met de kleur van je tas. Dan weet je zeker dat je boodschap goed overkomt!

Wij kunnen vrijwel elk type tas bedrukken. In ons assortiment vind je onder meer sporttassen, strandtassen, boodschappentassen, canvas tassen, papieren tasjes, vilten tassen, anti-diefstaltassen, koeltassen, rugzakken, schoudertassen, draagtassen, handtassen, conferentietassen, aktetassen, toilettassen, laptoptassen, trolleys en zelfs koffers. Heb je speciale wensen, laat het ons weten. Dan kijken we wat mogelijk is.

Check allereerst of het formaat en het draagvermogen van de tas geschikt is voor wat erin moet. Bedenk ook hoe de tas gedragen gaat worden (in de hand, over de schouder of op de rug) en bekijk het handvat en de lengte van de hengsels. Moet de tas vochtbesteding zijn? Neem dat dan ook mee in je keuze. Verder kun je nog kijken naar de duurzaamheid: is de tas bedoeld voor eenmalig gebruik of zoek je juist een herbruikbaar exemplaar? Ten slotte moet de tas uiteraard ook passen binnen je budget. Heb je een keuze gemaakt, zorg dan dat het ontwerp past in je huisstijl en/of binnen je campagne.

Wij kunnen alle soorten sportkleding bedrukken. Van sportshirts tot trainingsbroeken en van jassen tot keeperskleding. Zelfs onderkleding en thermokleding kunnen we voorzien van een bijpassende bedrukking. Zo ben je van top tot teen in stijl!

Dat hangt af van het type kleding en de oplage. We maken graag een offerte voor je op maat.

Tip voor clubs: leg een kleine extra voorraad aan door altijd iets meer te bestellen. Dat is voordeliger dan dat je later nog een paar exemplaren moet bijbestellen.

Jazeker, dat kan! Het enige wat jij hoeft te doen is je bestelling (incl. de maten) en de adresgegevens aan ons door te geven. Wij regelen dan de rest.

We kunnen ook een actiewebsite voor je (bedrijfs)evenement voor je maken, waar je klanten of medewerkers zelf hun bestellingen kunnen plaatsen. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar!

Je kunt het zo gek niet bedenken of wij bedrukken of borduren het. Een greep uit onze collectie: broeken, overalls, vesten, truien, T-shirts, longsleeves, overhemden, blouses, polo’s, jassen, bodywarmers, mutsen, hoodies, thermokleding, pantalons, sweaters, schorten, sloven, koksbuizen, kokshemden, koksbroeken, koksschorten, koksmutsen, tunieken, gilets, stropdassen, werkschoenen… Staat jouw gewenste kledingstuk niet in dit rijtje? Laat het ons weten, dan kijken we wat mogelijk is!

Dat hangt er vanaf. Het voordeel van borduren is dat het permanent is. Daarom wordt het vaak toegepast voor kleding die langer mee moet gaan. Daarnaast ziet geborduurd textiel er luxueus uit en heeft het een representatieve uitstraling.

Bedrukken wordt vaak gebruikt voor promotionele kleding en sportkleding. Ook voor logo’s met fijne lijnen of kleine letters is bedrukken doorgaans de beste keuze.

Natuurlijk! Op onze vestiging hebben we meestal verschillende voorbeelden. En anders bestellen we gewoon een paar varianten voor je. Kom gerust even bij ons langs. Je bent van harte welkom.

Veelgestelde vragen - verpakkingen

Brievenbusdoosjes mogen maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm zijn. Wij hebben ze in verschillende soorten en maten. Kies altijd het best passende exemplaar, dan weet je zeker dat je product optimaal beschermd is.

Dat is zeker mogelijk! We kunnen de doos zelf bedrukken of een sticker drukken die je op de doos plakt. We leveren ook bedrukte sluitzegels en adresetiketten. Zelfs tassen en tape kun je door ons laten bedrukken.

We snappen dat je de verpakking eerst wilt testen. Daarom kunnen we altijd eerst een model voor maken. Zo kun je eerst goed uitproberen of de verpakking aan je verwachtingen voldoet. En natuurlijk of je producten er goed in passen!

Dat is altijd een slim idee! Voeg in elk geval bij elke verzending informatie toe

over je bedrijf en je producten of diensten, bijvoorbeeld door een flyer bij te sluiten. Maar je kunt ook een wikkel of sleeve om het doosje laten maken met extra informatie of een slogan. Dat geeft het geheel ook nog eens een luxere uitstraling.

Ja, er zijn verschillende speciale verzendenveloppen leverbaar. Een bubbelenvelop bijvoorbeeld, voor als je product extra bescherming nodig heeft. Of monsterzakken die extra ruimte bieden. Of gebruik bordrug- enveloppen voor extra stevigheid. Wij adviseren je graag verder.

Dat kan met kartonnen inlays, zodat je producten niet verschuiven. We kunnen ze precies op maat maken. Zo weet je zeker dat jouw producten veilig op hun bestemming aankomen.

Dat is heel goed mogelijk en ook nog eens superslim! Met vloermarkering kun je namelijk zorgen dat je klanten in het juiste tempo door je winkel lopen en de juiste route volgen, waardoor ze belangrijke producten niet over het hoofd zien. Dwarslijnen op de vloer die je dicht na elkaar aanbrengt zorgen er bijvoorbeeld voor dat mensen langzamer gaan lopen. En dus eerder iets zullen kopen.

Zeker, ook afzetlint kunnen wij helemaal op maat voor je maken. Het is leverbaar in verschillende kleuren. En we bedrukken het met jouw logo, bedrijfsnaam of een eigen ontwerp. Ideaal voor evenementen!

Denk eens aan sluitzegels! Die zijn er in verschillende formaten en we kunnen ze full colour bedrukken met elke gewenste tekst of afbeelding. Een sluitzegel geeft je verpakking ook nog eens een chique uitstraling. We laten je graag een paar voorbeelden zien.

We adviseren je om je logo lekker groot op de tas te laten drukken. Zo val je snel op. Verder kun je het ontwerp beter niet te druk maken, anders is het al snel te veel. Houd het simpel en eenvoudig, dat is het mooist. Nog een laatste tip: zorg voor een goed contrast met de kleur van je tas. Dan weet je zeker dat je boodschap goed overkomt!

Wij kunnen vrijwel elk type tas bedrukken. In ons assortiment vind je onder meer sporttassen, strandtassen, boodschappentassen, canvas tassen, papieren tasjes, vilten tassen, anti-diefstaltassen, koeltassen, rugzakken, schoudertassen, draagtassen, handtassen, conferentietassen, aktetassen, toilettassen, laptoptassen, trolleys en zelfs koffers. Heb je speciale wensen, laat het ons weten. Dan kijken we wat mogelijk is.

Check allereerst of het formaat en het draagvermogen van de tas geschikt is voor wat erin moet. Bedenk ook hoe de tas gedragen gaat worden (in de hand, over de schouder of op de rug) en bekijk het handvat en de lengte van de hengsels. Moet de tas vochtbesteding zijn? Neem dat dan ook mee in je keuze. Verder kun je nog kijken naar de duurzaamheid: is de tas bedoeld voor eenmalig gebruik of zoek je juist een herbruikbaar exemplaar? Ten slotte moet de tas uiteraard ook passen binnen je budget. Heb je een keuze gemaakt, zorg dan dat het ontwerp past in je huisstijl en/of binnen je campagne.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sluiting met magneetjes, wat je cadeau een luxe uitstraling geeft. Ook heel stijlvol is een bedrukte sluitzegel, full colour bedrukt. Maar misschien nog wel het meest feestelijk is de rozetsluiting. Die zit in de vorm van het doosje en lijkt op een roos. Het maakt je cadeautje extra bijzonder en waarschijnlijk kan de ontvanger niet wachten het pakje open te maken!

Natuurlijk kan dat. Kom even bij ons langs, dan kijken we ernaar. Er is altijd een Multicopy-vestiging bij jou in de buurt.

Een glanzende cadeauverpakking heeft een chique uitstraling. Houd je het liever wat rustiger of ga je voor een milieuvriendelijke verpakking? Kies dan juist voor simpel. Less is in dat geval more!

Dat hangt af van jouw wens of gebruiksdoel. Wij leveren etiketten op vel of rol als dit voor de verdere verwerking noodzakelijk is. Denk aan het inprinten van A4-vellen of het gebruik van een dispenser. Losse etiketten of stickers zijn meestal voorzien van een slit aan de achterzijde, of pelrand aan de voorzijde.

Dit is afhankelijk van het gebruiksdoel. Een etiket voor een envelop of verpakking heeft een permanente hechting. Een raam-of autosticker is altijd weer te verwijderen. Er is wel verschil in gebruiksduur. Een dot-folie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor kortdurende promoties. Wij adviseren je graag!

Ja, Multicopy levert vloerstickers voor diverse ondergronden. Er bestaan stickers voor laminaat, tegels en zelfs voor vloerbedekking of asfalt.

Veelgestelde vragen - kaarten en uitnodigingen

Ja, ook rouwdrukwerk krijgt bij ons alle persoonlijke aandacht die nodig is. Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Zeker. We kunnen bijvoorbeeld een QR-code op je uitnodigingskaart drukken, waarmee de ontvanger direct op de juiste webpagina terechtkomt. Ook bij kerst- en nieuwjaarskaarten kun je voor een goed doel kiezen.

Natuurlijk! We kunnen de website van a tot z voor je ontwikkelen, in elke gewenste stijl. Dan zorgen we er meteen voor dat het ontwerp van je website naadloos aansluit bij je uitnodigingskaarten. Zo wordt alles één geheel.

Je kunt de kaarten het beste 6 tot 8 weken voor de bruiloft versturen. Als je een eigen ontwerp wilt, dan adviseren we je om ruim voor die tijd bij ons langs te komen, zodat we jullie wensen goed kunnen bespreken. Je kunt trouwens ook al eerder de datum aankondigen met een ‘save the date’- kaartje. Dat kan al 6 maanden van te voren.

Dat kan zeker. We zorgen er dan voor dat deze qua ontwerp mooi aansluiten bij jullie uitnodigingen.

Een gastenboek is natuurlijk altijd een goed idee. Wat ook bijzonder is voor een blijvende herinnering aan je gasten, zijn kaartjes met vragen. Deze kun je direct meesturen met de uitnodiging of op de feestlocatie leggen voor spontane antwoorden. Na afloop kunnen we de kaartjes in een mooie map verzamelen (eventueel in dezelfde stijl) of we scannen ze in en maken er een boekwerk van. Leuk om later nog heel vaak in terug te kijken!

Natuurlijk! Bij de eerste proefdruk plaatsen we jouw tekst en een aantal voorbeeldgegevens, zodat je alvast een eerste controle kunt doen. Na de bevalling geef je de juiste gegevens aan ons door, die we dan in het ontwerp zetten. Daarna kun je alles online checken. Het is belangrijk om de tekst goed door te lezen. Tip: lees de tekst op z’n kop, zo vallen eventuele (type)foutjes vaak beter op. Is alles akkoord? Dan zorgen we voor een snelle levering.

Dat kan uiteraard. Zo kun je de adressen er alvast opschrijven en is het meeste werk al gedaan. Dan hoef je straks alleen nog maar de kaartjes in de enveloppen te stoppen en kun je volop genieten van je kindje!

Er zijn verschillende mogelijkheden om je kaartje extra te laten opvallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van foliedruk met de naam van je kindje in goud of zilver? Of een kaartje met mooie afgeronde hoeken of een andere bijzondere vorm? Ook leuk: stuur iets mee, zoals een zakje met muisjes. Daar maak je zeker indruk mee!

Ja hoor, daar assisteren we graag bij. Bijvoorbeeld in de rol van regisseur of cameraman. De QR-code naar je filmpje kun je vervolgens delen op de kaart of via een e-mailing.

Natuurlijk! We ontwerpen en printen ze voor je, precies zoals jij dat wenst. Passend bij jullie huisstijl of juist met een geheel eigen uitstraling, zodat de kaart extra opvalt. Uiteraard kunnen we de uitnodigingen ook voor je personaliseren op naam van de ontvanger. Zo heeft iedereen straks een unieke kaart in handen.

Zeker. We kunnen de kaarten voorzien van iemands voornaam en de enveloppen bedrukken met de bijbehorende NAW-gegevens. Ook de port betaald-aanduiding kunnen we op de enveloppen drukken. Indien gewenst leveren we de kaarten ook aan bij de verzender, dan heb je er helemaal geen omkijken naar! Tip: wil je jouw kaarten persoonlijk laten ondertekenen? Ook dat regelen we voor je. We kunnen de handtekening(en) inscannen en direct op de kaart printen. Scheelt een hoop tijd, nietwaar?

Wij kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld als regisseur of als cameraman. De QR-code naar je video kun je daarna delen op je nieuwjaarskaart of in een e-mailing. Zo krijgen jouw nieuwjaarswensen letterlijk een gezicht!

Wij denken als communicatieondersteuner graag mee met je plan. Je kunt je plan bijvoorbeeld delen via een livestream, tijdens een evenement. Kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken? Vraag ons gerust om je te assisteren. We kunnen je ook helpen met creatieve ideeën voor bijvoorbeeld de powerpointslides, de aankleding en originele bedankjes. Samen komen we verder!

Jazeker, dat doen we graag voor je. Zo kunnen we de kaarten voorzien van iemands voornaam en de enveloppen bedrukken met de bijbehorende NAW-gegevens. Ook de port betaald-aanduiding kunnen we voor je op de enveloppen drukken. Wil je er helemaal geen omkijken meer naar hebben? Dan leveren we de kaarten ook aan bij de verzender. En wil je jouw nieuwjaarskaarten voorzien van een persoonlijke ondertekening? Ook dat werk kunnen we van je overnemen. We scannen de handtekening(en) dan in, waarna we ze rechtstreeks op de kaart printen. Gemak dient de mens!

Dat kan zeker. Je krijgt van ons een digitaal bestand in het juiste formaat. Je kunt de uitnodiging dan eenvoudig meesturen met een e-mailing of bijvoorbeeld op je website of sociale mediakanalen plaatsen

Opvallen is belangrijk. Zorg dus voor een goed, aantrekkelijk ontwerp. En beelden zeggen meer dan woorden. Gebruik dus zo min mogelijk tekst en zoveel mogelijk beeld. Tip: stuur je gasten een persoonlijk toegangsbewijs, een VIP-kaart of een polsbandje. Als je daarmee aansluit bij het thema van je evenement, komt iedereen alvast in de sfeer. Wij denken graag met je mee over originele invalshoeken.

Zeker niet! We kunnen alle formaten en vormen voor je maken. Een poster in een koker zorgt er bijvoorbeeld voor dat je uitnodiging meteen opvalt. Je kunt het dus letterlijk zo klein of zo groot maken als je zelf wilt.

Veelgestelde vragen - binnen- en buitenreclame

Denk eens aan gevelreclame, vlaggen en bewegwijzering. Daarmee zorg je ervoor dat jouw bedrijf gezien én gevonden wordt. Met posters en displays vallen jouw acties in binnenruimtes extra goed op. Inspiratie of ideeën nodig? We helpen je graag.

Zeker! Onze grafische vormgevers zetten met veel plezier hun creativiteit en expertise voor je in. We verrassen je graag met een mooi ontwerp.

We denken met je mee en komen met inspirerende ideeën. We maken niet alleen uiteenlopende communicatiematerialen, maar we regelen ook alles eromheen. Zelfs de opslag van je materialen nemen wij je graag uit handen. Zo heb je écht nergens meer omkijken naar!

Veelgestelde vragen - binnenreclame

Ja, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Muurprints, vloerstickers, (toilet)deuren: er is veel meer mogelijk dan je waarschijnlijk denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van bedrukte raamfolie, om de inkijk van een (vergader)ruimte te beperken? Ook daarvoor kun je bij Multicopy terecht.

Het belangrijkste is dat de reclame aansluit bij de sfeer en uitstraling van je bedrijf. Maar vergeet vooral ook niet dat alle verschillende materialen goed bij elkaar moeten passen. Zorg dat alles één geheel is; daarmee maak je het herkenbaar.

We denken graag met je mee hoe je van jouw interieur een belevenis kunt maken en hoe je meer sfeer kunt aanbrengen in je zaak. Zullen we er samen eens over brainstormen bij een kop koffie?

Posters worden meestal afgedrukt op het formaat A0. Dat is het grootste formaat in de A-serie. Ook A1, A2 en A3 worden vaak voor posters gebruikt. Wil je je posters liever op een ander formaat laten afdrukken? Dat kan natuurlijk ook!

De afmetingen in de A-serie zijn als volgt opgebouwd (van groot naar klein):

A0-formaat

 

84,1 x 118,9 cm

A1-formaat

 

59,4 x 84 cm

A2-formaat

 

42 x 59,4 cm

A3-formaat

 

29,7 x 42 cm

Vouw je een vel A0 dubbel, dan heb je een vel A1. En vouw je een A1 dubbel, dan heb je een A2. En zo gaat het door: bij elke stap kleiner is de korte zijde steeds de helft van de lange zijde van het formaat daarboven.

Door groots te communiceren! Met een opvallende beursstand bijvoorbeeld, of een billboard dat direct in het oog springt. Met vlaggen bij je pand, of een megagroot steigerdoek op de bouwplaats. En wat dacht je van gevelreclame of autobelettering? Met de XXXL-communicatieoplossingen van Multicopy kan niemand meer om je heen!

Een goede poster moet in de eerste plaats natuurlijk opvallen. Daarnaast wil je met je poster iets in gang zetten. De juiste boodschap communiceren is dus heel belangrijk, want zo zet je mensen aan tot actie. Gebruik vooral niet te veel tekst en kies voor duidelijk beeld. Wij denken graag met je mee bij het ontwerpen van jouw poster!

Natuurlijk! We komen graag naar je toe om jouw situatie te bekijken en te bespreken wat je precies wilt laten opvallen.

Zeker! Stoelen, krukjes, bankjes, statafels… Wat je wens ook is, we kunnen de meubels volledig voor je personaliseren met jouw bedrukking. Al onze kartonnen meubels zijn bovendien functioneel te gebruiken. De zitmeubels zijn zelfs stevig genoeg om op te zitten!

Alleen een schets van je idee is voldoende. Wij maken daarna het ontwerp. En ben je akkoord met het design? Dan zorgen wij natuurlijk ook voor de productie. Makkelijker kan het niet!

Zeker. Dat is niet alleen leuk voor de afwisseling, maar je kunt er ook een heel andere sfeer mee creëren. Of laat de print op het doek eens aansluiten bij een speciale actie: succes gegarandeerd! Het verwisselen van het doek kun je heel eenvoudig zelf doen, maar wij helpen je er ook graag mee. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

Dat is juist slim! Je kunt het textielframe aan zo’n beetje elke willekeurige ondergrond ophangen, zonder dat je in de weer hoeft met muurverf of behang. Een mooi, snel én betaalbaar alternatief voor een gloednieuwe look!

Ja, dat is heel goed mogelijk. Een textielframe is makkelijk mee te nemen en snel op te zetten. Je kunt het ook zelfstandig neerzetten door middel van pootjes. Tip: leg een klein voorraadje aan door een paar verschillende doeken te laten printen. Zo heb je voor elke beurs de keuze uit welke boodschap je wilt overbrengen.

Dat is afhankelijk van het gekozen materiaal. Daarom spreken we jouw wensen van tevoren altijd goed met je door. Zo weet je zeker dat je de juiste vloerstickers in huis haalt en worden eventuele nare verrassingen achteraf voorkomen.

Ja, dat is zeker mogelijk. Ook buiten zijn vloerstickers een slim idee, want je trekt er geheid aandacht mee. De mogelijkheden zijn legio. Gebruik ze bijvoorbeeld bij de sponsoring van events, bij marathons en rondom sportvelden. En wat dacht je van vloerstickers op de stoep, als je een tijdelijke actie onder de aandacht wilt brengen? Of bij opendeurdagen? In zulke gevallen is ‘street marketing’ een fantastisch middel. Wij kunnen vloerstickers voor je maken die speciaal geschikt zijn voor buitengebruik. Vraag snel naar de mogelijkheden!

Ja, we hebben speciale antislip-vloerstickers die voorkomen dat je uitglijdt. Bij dit soort vloerstickers is het van belang om het juiste materiaal voor de juiste ondergrond te gebruiken, zodat er na het verwijderen van de stickers geen lijmresten achterblijven. We adviseren je hier graag bij.

Ja, dat is echt een fluitje van een cent. Je kunt je muren dus regelmatig een andere sfeer of boodschap geven door een nieuw behang aan te brengen.

De muur van een toilet bekleden kan heel goed met naadloos fotobehang. We raden je dan wel een behandeling met een antibacteriële coating aan. Daarmee wordt het behang geschikt voor toiletten en doucheruimtes, maar bijvoorbeeld ook voor ziekenhuizen, zorginstellingen en kinderdagverblijven.

Nee hoor, dat is helemaal niet nodig. Voor dit soort ondergronden hebben we speciaal behang van wat dikker materiaal, waarmee je gaten en oneffenheden tot 4 mm prima kunt afdekken. Je hoeft de ondergrond niet te egaliseren en zo bespaar je dus extra kosten! Ook dit behang is eenvoudig aan te brengen. Het materiaal zorgt bovendien voor een betere akoestiek én dankzij de isolerende werking helpt het ook nog eens bij het verlagen van je energierekening.

Nee, we hebben ook een heel leuk alternatief in de vorm van hexagons (zeshoekige tegels). Met de verschillende delen stel je zelf de mooiste creaties samen.

Nee, je kunt ze ook prima aan het plafond bevestigen. Het plafond is het grootste gladde oppervlak in een ruimte, en dat maakt het bij uitstek geschikt voor akoestische panelen. Bovendien maak je er met een opvallende print een echte eyecatcher van! Daarnaast kun je akoestische panelen ook heel goed gebruiken als roomdivider. Daarmee creëer je ook nog eens extra privacy.

Roomdividers zijn zowel enkelzijdig of dubbelzijdig geprint verkrijgbaar. Daarnaast kun je kiezen uit een vaste scheidingswand of een verrijdbaar exemplaar. Dat laatste is vooral handig om op een stijlvolle manier tijdelijk een deel van je ruimte af te schermen. Maak je roomdivider extra onderscheidend met een persoonlijke print. Laat je creativiteit gerust de vrije loop!

Afhankelijk van de gekozen kwaliteit en een zorgvuldige behandeling kan een banner lang meegaan. Daarnaast kunnen we het bannersysteem in de meeste gevallen weer opnieuw gebruiken. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe actie hebt: je hoeft dan alleen een nieuw doek te laten drukken. Er zijn ook bepaalde doeksoorten die gerecycled kunnen worden. Zo help je het milieu ook een handje!

Trek de banner niet verder uit dan nodig is. Anders kan het oprolmechanisme beschadigen. Daarnaast zijn de randen van het doek het meest kwetsbaar voor beschadiging en rafelen. Let daarom op dat het doek niet in de cassette blijft steken.

Zeker! Een breedte van 85 cm is standaard, maar we kunnen ook grotere formaten leveren als je nog meer wilt opvallen of meer te vertellen hebt. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Zorg dat de bewegwijzering eenduidig is. Breng de borden en wegmarkeringen aan op logische plaatsen en gebruik duidelijke teksten en pijlen. Dat zorgt voor houvast en voorkomt verwarring. En zijn er wijzigingen in de route? Vergeet dan niet om ook de bewegwijzering direct aan te passen. Zo voelen je gasten of klanten zich altijd welkom!

Wij maken bewegwijzering in alle soorten en maten, zowel voor binnen als buiten. Voorbeelden van toepassingen buitenshuis zijn entreebordjes, wegwijzers naar de uitgang of de parkeerplaats. Voor binnengebruik kun je denken aan markeringen van looproutes naar specifieke afdelingen en ruimtes. Maar ook om de benaming van de ruimtes zelf, zoals vergaderruimtes, toilet etc. Je kunt hiervoor diverse materialen gebruiken: van vloerstickers, muurstickers en raamstickers tot bordjes op de muur, de deur of aan het plafond. En wil je een vluchtroute markeren? Of wil je mensen vragen om privacyredenen afstand te houden tot anderen, bijvoorbeeld bij een balie? Ook daarvoor hebben wij passende oplossingen.

Een duidelijke bewegwijzering geeft je bezoekers vertrouwen in je bedrijf. Door te laten zien dat je het beste voorhebt met je klanten, zorg je voor een goede klantbeleving en dat komt je imago ten goede. Een goed gemarkeerde route voorkomt bovendien opstoppingen en zorgt voor een efficiënte doorstroom van je bezoekers. En als je je huisstijl consequent doorvoert in je bewegwijzering, straal je ook nog eens professionaliteit uit.

Veelgestelde vragen - buitenreclame

Met buitenreclame! Wapperende vlaggen vallen bijvoorbeeld enorm op in het straatbeeld. Maar ook met gevelreclame of een spandoek aan de buitenmuur van je pad trek je beslist de aandacht. Met buitenreclame maak je je bedrijf niet alleen beter zichtbaar, je zorgt ook voor een onuitwisbare eerste indruk.

Het is belangrijk dat niet alleen het reclamemateriaal zelf, maar ook de bevestigingsmaterialen bestand zijn tegen weersinvloeden als regen, harde wind en hagel. Er zijn speciale materialen verkrijgbaar die wel tegen een stootje kunnen, zodat alles er lang netjes en verzorgd uit blijft zien. Wij adviseren je hier graag bij. Tip: controleer ook of je voor het plaatsen van buitenreclame geen vergunning nodig hebt. Dit verschilt per gemeente.

Omdat je de materialen lange tijd kunt laten hangen, is het een effectieve methode van reclame maken. Bovendien hebben passanten en omwonenden er weinig last van: over buitenreclame wordt zelden geklaagd. Ook een pluspunt: er bestaan geen adblockers tegen deze vorm van reclame, zodat je makkelijk een grote doelgroep bereikt. En met reclame op je bedrijfsauto’s ben je zelfs in heel Nederland (en daarbuiten) zichtbaar. Ons advies is dan ook vaak: begin met buitenreclame, voordat je gaat investeren in andere vormen van reclame, die meestal meer kosten terwijl je er minder grip op hebt. En de ruimte heb je toch al!

Het belangrijkste is vooral dat de reclame onderscheidend is en past bij jouw bedrijf en huisstijl. Een goed ontwerp in de juiste vorm bevat niet te veel informatie. Denk dus na over een korte, pakkende boodschap. Zo is in één oogopslag duidelijk wat je te bieden hebt.

Zeker, dat is zelfs heel slim!  Je auto is immers een rijdend reclamemiddel en op deze manier kun je in relatief korte tijd toch een groot publiek bereiken. Een campagne, tijdelijke actie of bijvoorbeeld vacatures kun je met speciale stickers tijdelijk op je auto’s bevestigen en eenvoudig verwijderen. Dit kan ook met magneetstickers. Wij adviseren je hier graag over.

Allereerst horen we graag wat jouw wensen zijn. Op basis daarvan maken we dan een eerste ontwerp. Wil je daarna nog dingen veranderen? Geen probleem, dat kun je gewoon bij ons aangeven. Als alles akkoord is, maken we een afspraak om de autoreclame op je voertuig(en) te plakken of om je auto(‘s) te wrappen.

Kies een opvallende kleur uit je eigen huisstijl en gebruik een contrasterende tint om de leesbaarheid te verhogen. De grootte van de letters is afhankelijk van de afstand (en snelheid) waarop deze gelezen wordt. We adviseren je hier graag over.

De reclame moet passen bij waar je bedrijf voor staat. Heb je een luxe uitstraling? Of wil je je juist koopjesjagers aanspreken? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor chique uitgelichte letters of alleen voor raamstickers. Ook je locatie speelt daarbij een belangrijke rol. Zit je in een winkelstraat of op een bedrijventerrein? Door over al deze dingen na te denken, voorkom je dat je de plank misslaat. Vraag ons gerust om advies.

Dat is afhankelijk van wat je precies wilt. Ga je voor alleen raamstickers, dan is dat goedkoper dan een totaalpakket inclusief lichtbakken en vlaggen. Laat jij ons je budget weten? Dan denken wij met je mee.

Posters worden meestal afgedrukt op het formaat A0. Dat is het grootste formaat in de A-serie. Ook A1, A2 en A3 worden vaak voor posters gebruikt. Wil je je posters liever op een ander formaat laten afdrukken? Dat kan natuurlijk ook!

De afmetingen in de A-serie zijn als volgt opgebouwd (van groot naar klein):

A0-formaat

 

84,1 x 118,9 cm

A1-formaat

 

59,4 x 84 cm

A2-formaat

 

42 x 59,4 cm

A3-formaat

 

29,7 x 42 cm

Vouw je een vel A0 dubbel, dan heb je een vel A1. En vouw je een A1 dubbel, dan heb je een A2. En zo gaat het door: bij elke stap kleiner is de korte zijde steeds de helft van de lange zijde van het formaat daarboven.

Door groots te communiceren! Met een opvallende beursstand bijvoorbeeld, of een billboard dat direct in het oog springt. Met vlaggen bij je pand, of een megagroot steigerdoek op de bouwplaats. En wat dacht je van gevelreclame of autobelettering? Met de XXXL-communicatieoplossingen van Multicopy kan niemand meer om je heen!

Een goede poster moet in de eerste plaats natuurlijk opvallen. Daarnaast wil je met je poster iets in gang zetten. De juiste boodschap communiceren is dus heel belangrijk, want zo zet je mensen aan tot actie. Gebruik vooral niet te veel tekst en kies voor duidelijk beeld. Wij denken graag met je mee bij het ontwerpen van jouw poster!

Je kunt kiezen uit verschillende materialen. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van de toepassing en het gebruik. Mesh (gaatjesdoek) laat wind door en is daardoor erg geschikt voor winderige locaties of als je je spandoek op grote hoogte wilt ophangen. Bovendien is het materiaal lichter, net als vlaggendoek. PVC daarentegen is waterafstotend, maar wel zwaarder. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Op onze vestiging laten we je graag het verschil zien én voelen. Dan kun je meteen ook de printmogelijkheden bekijken. Je bent van harte welkom!

Kies voor ringen rondom, zodat je het doek eenvoudig kunt ophangen met touw, tie-wraps, haken, elastisch koord of span-elastieken. Naar wens kun je je spandoek ophangen met of zonder frame. Ga je voor een frame, dan heb je nog de keuze tussen een muurframe of een losstaand frame. Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Geen probleem. Ons montageteam kan het frame en spandoek professioneel voor je ophangen of plaatsen. Lekker makkelijk toch?

Een steigerdoek is ideaal om de bouwplaats af te schermen. Zo zorg je voor een nette uitstraling. Bovendien kun je met je bedrukking een prachtige sfeerimpressie geven van het eindresultaat. Zo laat je voorbijgangers toch een beetje zien wat er achter de schermen gebeurt, terwijl je tegelijkertijd reclame maakt voor je bedrijf. Er zijn trouwens nog veel meer mogelijkheden om promotie te maken op het bouwterrein. Denk aan bouwhekdoeken, bouwschutting, vlaggen en bouwborden. Multicopy regelt het allemaal voor je.

Zorg dat de bewegwijzering eenduidig is. Breng de borden en wegmarkeringen aan op logische plaatsen en gebruik duidelijke teksten en pijlen. Dat zorgt voor houvast en voorkomt verwarring. En zijn er wijzigingen in de route? Vergeet dan niet om ook de bewegwijzering direct aan te passen. Zo voelen je gasten of klanten zich altijd welkom!

Wij maken bewegwijzering in alle soorten en maten, zowel voor binnen als buiten. Voorbeelden van toepassingen buitenshuis zijn entreebordjes, wegwijzers naar de uitgang of de parkeerplaats. Voor binnengebruik kun je denken aan markeringen van looproutes naar specifieke afdelingen en ruimtes. Maar ook om de benaming van de ruimtes zelf, zoals vergaderruimtes, toilet etc. Je kunt hiervoor diverse materialen gebruiken: van vloerstickers, muurstickers en raamstickers tot bordjes op de muur, de deur of aan het plafond. En wil je een vluchtroute markeren? Of wil je mensen vragen om privacyredenen afstand te houden tot anderen, bijvoorbeeld bij een balie? Ook daarvoor hebben wij passende oplossingen.

Een duidelijke bewegwijzering geeft je bezoekers vertrouwen in je bedrijf. Door te laten zien dat je het beste voorhebt met je klanten, zorg je voor een goede klantbeleving en dat komt je imago ten goede. Een goed gemarkeerde route voorkomt bovendien opstoppingen en zorgt voor een efficiënte doorstroom van je bezoekers. En als je je huisstijl consequent doorvoert in je bewegwijzering, straal je ook nog eens professionaliteit uit.

Donkere kleuren op je raam zijn slecht leesbaar. Kies dus liever voor wit of een andere lichte kleur.

Dat ligt aan het gebruik. Voor een actie is het belangrijk dat de sticker ook weer makkelijk verwijderbaar is. Tip: houd ook rekening met wat er bij het raam gebeurt. Heb je bijvoorbeeld een tafeltje naast het raam staan en wil je de sticker daar vlak bij plakken? Dan kan de sticker al snel beschadigd raken als je hem aan de binnenzijde van het raam plakt. In dat geval is een sticker aan de buitenzijde waarschijnlijk een beter idee.

Tuurlijk! Kom gewoon even bij ons langs. We hebben een voorbeelden en we kunnen je van alles vertellen over de mogelijkheden en toepassingen. We gaan graag het gesprek met je aan om jouw uitdaging te realiseren.

Afhankelijk van de gekozen kwaliteit en een zorgvuldige behandeling kan een banner lang meegaan. Daarnaast kunnen we het bannersysteem in de meeste gevallen weer opnieuw gebruiken. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe actie hebt: je hoeft dan alleen een nieuw doek te laten drukken. Er zijn ook bepaalde doeksoorten die gerecycled kunnen worden. Zo help je het milieu ook een handje!

Trek de banner niet verder uit dan nodig is. Anders kan het oprolmechanisme beschadigen. Daarnaast zijn de randen van het doek het meest kwetsbaar voor beschadiging en rafelen. Let daarom op dat het doek niet in de cassette blijft steken.

Zeker! Een breedte van 85 cm is standaard, maar we kunnen ook grotere formaten leveren als je nog meer wilt opvallen of meer te vertellen hebt. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Dat hangt af van jouw wens of gebruiksdoel. Wij leveren etiketten op vel of rol als dit voor de verdere verwerking noodzakelijk is. Denk aan het inprinten van A4-vellen of het gebruik van een dispenser. Losse etiketten of stickers zijn meestal voorzien van een slit aan de achterzijde, of pelrand aan de voorzijde.

Dit is afhankelijk van het gebruiksdoel. Een etiket voor een envelop of verpakking heeft een permanente hechting. Een raam-of autosticker is altijd weer te verwijderen. Er is wel verschil in gebruiksduur. Een dot-folie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor kortdurende promoties. Wij adviseren je graag!

Ja, Multicopy levert vloerstickers voor diverse ondergronden. Er bestaan stickers voor laminaat, tegels en zelfs voor vloerbedekking of asfalt.

Dat hangt af van de plek waar je je stoepbord gaat neerzetten. Wil je het stoepbord alleen binnen gebruiken? Of wil je het ook buiten kunnen plaatsen? In het laatste geval moet het stoepbord in elk geval wind- en waterbestendig zijn. Bij alleen binnengebruik spelen kwaliteit en materiaal een kleinere rol.

Houd er bij het ontwerp rekening mee dat je boodschap in één oogopslag helder moet zijn. Wees dus kort en duidelijk en gebruik zeker niet te veel tekst. Denk ook aan het toepassen van contrasterende (opvallende) kleuren. Mooie visuals trekken al snel de aandacht. En zorg dat je regelmatig wisselt van boodschap of visual. Dan blijft je stoepbord opvallen.

De regels met betrekking tot buitenreclame verschillen per gemeente. In de meeste gevallen is het geen probleem om een stoepbord voor je winkel of restaurant te plaatsen, maar het kan ook zijn dat je precariobelasting moet betalen. Informeer dus altijd even bij jouw gemeente naar de regels voor het plaatsen van stoepbord of buitenreclame.

Veelgestelde vragen - online communicatie

Ja, dat gaat heel eenvoudig. Via Stuur een Bestand kun je je bestand op een veilige manier naar ons sturen en je opdracht bij ons plaatsen. Hiervan kan iedereen gebruikmaken. Wil je jouw eigen marketingcommunicatiemiddelen vaker online bestellen? Dan kunnen we een online bestelsysteem voor je inrichten.

Dat kan bijvoorbeeld door een combinatie van direct mail en e-mailing. Deze off- en online communicatiemiddelen versterken elkaar. Bovendien zorg je er zo voor dat jouw bedrijf, product of actie op verschillende momenten wordt gezien. Maar ook andere marketingcommunicatiemiddelen kunnen je actie versterken. Denk aan onder meer flyers, displays of banners. Wij zorgen er natuurlijk altijd voor dat al je on- en offline communicatiemiddelen goed op elkaar aansluiten. Dat is het voordeel van een communicatiepartner die alles in huis heeft.

Zeker. Of het nu je bedrijfswebsite of een speciale actiesite is, we staan voor je klaar. We ontwikkelen je website in jouw huisstijl, passend bij jouw wensen en eisen. Natuurlijk zijn er ook allerlei extra opties mogelijk. Van bestel- tot betaalmogelijkheid en van blogs tot filmpjes. We denken met je mee en begeleiden je graag in het hele proces.

Veelgestelde vragen - video

Bij Multicopy kun je terecht voor ál jouw communicatie. We denken dan ook graag met je mee hoe je video kunt inzetten als onderdeel van je online strategie.

Er zijn legio mogelijkheden om je doelgroep met video te bereiken. Je kunt je video natuurlijk plaatsen op YouTube, op je website en op je social mediakanalen. Maar een video afspelen tijdens evenement of online sessie is ook een goed idee. En wat dacht je het gebruik van video bij de introductie van een product of je bedrijf? Of bij de registratie van een evenement? Ook dan maak je met video een onuitwisbare uitdruk.

Zeker. Animaties zijn ideaal als je iets op een eenvoudige manier wilt uitleggen. Juist ook bij een ingewikkeld verhaal werken animaties heel verhelderend. Met een animatie kun je – kort en krachtig – precies laten zien hoe een proces of oplossing werkt. Dat krijg je met tekst vaak veel moeilijker voor elkaar.

Afhankelijk van jouw wensen en behoeften schakelen we de juiste mensen in en leiden we het hele proces in goede banen. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken!

Je kunt een livestream het beste vergelijken met een live televisie-uitzending. Er wordt op een bepaald moment live iets gepresenteerd, dat direct op internet kan worden bekeken door iedereen die de livestream volgt. Sterker nog: het is zelfs mogelijk om via een chatfunctie vragen te stellen, die tijdens de uitzending meteen beantwoord kunnen worden.

Een livestream wordt ook opgenomen en kan later op elk gewenst moment worden teruggekeken. Daardoor kun je een groot bereik realiseren. In tegenstelling tot een fysiek evenement is er bij een livestream geen maximum aantal deelnemers. Bovendien is de drempel om deel te nemen heel laag: er is immers geen reisafstand. Deelnemers kunnen zelfs wat later inschakelen zonder iets te missen; het is mogelijk om de livestream dan gewoon vanaf het begin te volgen. En last but not least: voor een online event heb je geen randzaken nodig zoals een registratiebalie, garderobe, catering en parkeergelegenheid. Een livestream kan dus ook een kostenbesparend alternatief zijn.

Multicopy helpt je met ál jouw communicatie-uitdagingen. Denk je erover om een product- of bedrijfsfilm te laten maken, dan ben je dus ook bij ons op het goede adres. We denken graag met je mee over de mogelijkheden om in een goede samenwerking tot een mooi resultaat te komen.

Met een animatie kun je zelfs de meest complexe informatie begrijpelijk maken voor jouw doelgroep. Je kunt stap voor stap laten zien hoe een proces of product werkt. En omdat mensen visueel zijn ingesteld, blijft een animatievideo ook nog eens veel beter hangen dan een lange lap tekst.

Dat kan zeker! Wist je trouwens dat ruim de helft van alle video’s op social media zonder geluid wordt bekeken? We adviseren je dan ook om je animatie ook in het Nederlands te ondertitelen als je het filmpje voor social media wilt inzetten voor alleen een Nederlandstalige doelgroep.

Veelgestelde vragen - websites

Maak een duidelijke landingspagina waar je bezoekers direct binnenkomen. Zorg verder dat alle belangrijke informatie makkelijk te vinden is. Denk aan vragen als: Wat gebeurt er precies? Hoe ziet het programma eruit? Hoe kan ik me aanmelden? En waar moet ik zijn? Dit zijn onderwerpen waar een bezoeker als eerste naar op zoek gaat.

Zorg dat je ruim op tijd begint. Je actiewebsite is een van de eerste dingen waar je mee aan de slag zou moeten. Als die eenmaal klaar is, kun je je doelgroep regelmatig triggeren. Bijvoorbeeld met info over de sprekers, interessante weetjes en pakkende trailers.

Daarvoor is goede communicatie via andere kanalen superbelangrijk! Denk bijvoorbeeld aan het versturen van persberichten, kondig je event aan op social media en zorg voor aansprekende infographics, posters, flyers en folders. Bedenk ook een slimme hashtag en gebruik deze in al je communicatie. Ook slim: druk op al je fysieke media een QR-code met een link naar je actiewebsite. Zo is je site nóg makkelijker vindbaar.

Door zichtbaar te zijn. Dat kun je bijvoorbeeld realiseren door promotie met andere communicatiemiddelen. En door zoveel mogelijk relevante links op andere kanalen te delen. In je fysieke communicatie kan een QR-code heel  goed ondersteunend werken. Meer tips nodig? We adviseren je graag!

Relevante inhoud is superbelangrijk! Niet alleen om bezoekers te trekken, maar ook om ze op je site te houden. Vraag je dus af waar jouw klant behoefte aan heeft en bepaal van daaruit wat je in elk geval op je website wilt delen.

Daar zijn we zelfs in gespecialiseerd! Voor een evenement is bijvoorbeeld een pagina met een duidelijk programmaoverzicht essentieel. Maar we ontwikkelen bijvoorbeeld ook een handig aanmeldformulier, zodat bezoekers zich eenvoudig kunnen inschrijven. En we zorgen voor automatische bevestigingen van de aanmeldingen, zodat jij daar geen kostbare tijd aan kwijt bent.  

Beschrijf duidelijk wat de (meer)waarde is van je producten. Bedenk met welke problemen je klant worstelt en beschrijf hoe jouw product dit probleem oplost. Geef ook argumenten waarmee je mensen kunt overhalen die misschien nog twijfelen. En vergeet vooral niet om reviews een duidelijke plek te geven in het design.

Zorg voor een betrouwbare uitstraling. Dat doe je onder meer met een professionele vormgeving en door gebruik te maken van duidelijke processen. Communiceer ook op een opvallende plaats wat de verzendkosten zijn. Zo zien je klanten in één oogopslag waar ze aan toe zijn.

Je producten moeten er op de foto’s pico bello uitzien. Maak van elk product meerdere foto’s en zorg voor een duidelijke toelichting. Goede fotograaf nodig? We denken graag met je mee!

Aan een professioneel webdesign ligt altijd een goed doordacht plan ten grondslag. Vraag je allereerst af wat jij met je website wilt bereiken én wat je jouw doelgroep wilt vertellen. Een website is succesvol als de bezoekers er kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Probeer de behoeften van jouw klanten dus zo scherp mogelijk in kaart te brengen en baseer daar het ontwerp van je website op.

Zorg voor een goede leesbaarheid. Denk niet alleen na over de typografie en de lettergrootte, maar zorg ook voor voldoende witruimte en een overzichtelijke structuur. Maak vooral gebruik van duidelijke knoppen en call-to-actions die je bezoeker aansporen om erop te klikken. Kies ook je beeldmateriaal zorgvuldig: tekst en visuele content moeten elkaar versterken. Nog een laatste tip: Voorkom dat je website zó vol komt te staan dat je bezoeker door de bomen het bos niet meer ziet. Een belangrijke vuistregel is nog altijd `less is more’.

Let erop dat de kleuren op je website passen bij je bedrijf. Houd niet alleen rekening met de kleuren in je logo, maar vraag je ook af wat je met je site wilt uitstralen. Blauw staat bijvoorbeeld voor rust en vertrouwen, terwijl groen wordt geassocieerd met duurzaam, natuurlijk en gezond. Donkergroen straalt exclusiviteit uit, rood is de kleur van kracht en actie. En geel is juist een kleur die goedkoop overkomt.

Veelgestelde vragen - e-mailcampagnes

Een direct mail verstuur je per post en een e-mailing online. Je kunt een direct mail en een e-mailing aanvullend op elkaar inzetten. De direct mail is dan de eerste stap en daarna stuur je ter versterking de e-mailing. 

Begin met het maken van een plan. Stel jezelf daarbij de volgende vragen: Wat zijn mijn doelen? Wat wil ik vertellen? En hoe vaak wil ik versturen? Zorg ook voor een goede timing. Wat is het beste moment voor jouw doelgroep om de mail te ontvangen en te lezen? Nog een laatste tip: maak je mails persoonlijk. Bijvoorbeeld door de voornaam of locatie van de ontvanger erin te verwerken

Allereerst moet je voldoen aan enkele wettelijke eisen. Zo moeten e-mailadressen legitiem verkregen zijn, moeten ontvangers zich makkelijk kunnen uitschrijven voor je mailing en moeten je adresgegevens in de mail staan. Zorg daarnaast voor een goede uitstraling en een pakkende koptekst, want dat spoort de ontvanger aan om verder te lezen. En bekijk na afloop de resultaten. Daarmee krijg je inzicht in het effect van je mailing en kun je er de volgende keer op bijsturen.

Zorg voor een goede verhouding tussen tekst en beeld. Gebruik korte teksten en ga op zoek naar passend beeldmateriaal. Probeer in plaats van stockfoto’s zoveel mogelijk (goede!) eigen foto’s te plaatsen. En is je nieuwsbrief af? Laat hem dan nog even controleren door iemand anders voordat je de mail verstuurt.

Verleid je lezer! Hoe? Stuur bijvoorbeeld vaker een korte nieuwsbrief in plaats van eens per maand één grote, lange mail. Bijna iedereen heeft weinig tijd, maar een kort berichtje, als een ‘snackje tussendoor’, is vaak wél behapbaar.

Je nieuwsbrief moet voldoen aan een paar wettelijke eisen. Check dus of je de e-mailadressen legitiem hebt verkregen, of de lezer zich makkelijk kan uitschrijven en of je adresgegevens in de mail staan. Met een aantrekkelijke vormgeving en pakkende titel verleid je de ontvanger om verder te lezen. En vergeet niet om na afloop het resultaat van je inspanningen te meten!

Denk er vooral aan om de boodschap af te stemmen op je klant. Door je actiemail te personaliseren, zorg je er bovendien voor dat de ontvanger zich belangrijk voelt. Daarnaast is ook de timing van belang: je moet je mail op het juiste moment versturen. Wanneer wil je doelgroep jouw mail lezen? Wij kunnen met jou meekijken wat wel en niet werkt.

Nee hoor. Het gaat erom dat je de lezer tot actie oproept. Dat kan bijvoorbeeld ook door te vragen of hij een enquête wil invullen of ergens op wil stemmen. En natuurlijk kun je iemand ook met een winactie of cashback motiveren om in actie te komen.

Slim! Want met reviews krijg je meer inzicht in hoe je klanten over je denken. Ons advies: vraag je klanten via een mailtje om een beoordeling. Dat is niet alleen voor jouzelf waardevolle informatie, maar ook voor je (potentiële) klanten.

Veelgestelde vragen - documentbeheer

Als je een archief hebt dat door verschillende mensen geraadpleegd moet kunnen worden, biedt documentbeheer uitkomst. Maar ook als je bepaalde materialen regelmatig opnieuw bestelt, waarbij de huisstijl moet worden gehandhaafd, is documentbeheer zinvol. Wij kunnen je helpen dit efficiënt te laten verlopen. Bijvoorbeeld door het digitaliseren van je archief en/of het opzetten een online bestelsysteem.

Zeker! Je krijgt altijd een realtime proef op je scherm te zien, die je vervolgens moet goedkeuren. Zo kun je eventuele foutjes er zelf nog uithalen.

Nee, zeker niet. Alleen de mensen die ertoe gemachtigd zijn kunnen dat. We kunnen eventueel ook nog instellen dat er eerst een akkoord wordt gevraagd aan bijvoorbeeld de afdelingsmanager voordat de bestelling daadwerkelijk geplaatst kan worden. Een beetje extra zekerheid, dat we graag voor je inbouwen!

Ons web-to-print system wordt volledig op maat voor jou samengesteld. De exacte kosten hangen dan ook helemaal af van jouw wensen en eisen. Daarbij betaal je eenmalig een bedrag voor de opzet van jouw persoonlijke Online Storefront-systeem. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor het maken van een of  meerdere huisstijltemplates. Bijvoorbeeld voor visitekaartjes waarbij gebruikers zelf online gegevens kunnen invoeren zoals naam, functie, telefoon en e-mailadres. Of prijslijsten die medewerkers in het systeem kunnen updaten. Ten slotte ben je voor het abonnement jaarlijks een bedrag verschuldigd, afhankelijk van hoe vaak je het systeem gebruikt. Eén ding is zeker: ons online bestelsysteem is verrassend betaalbaar. De ervaring leert namelijk dat je deze kosten ruimschoots terugverdient, dankzij de talrijke gebruikersvoordelen, kostenbesparingen én efficiencyverbeteringen die Online Storefront je biedt. Wil je ook een maatwerkofferte van ons ontvangen? Neem dan snel contact op.

Een voorraadsysteem is voor veel verschillende organisaties nuttig. Denk aan franchiseorganisaties of bedrijven met meerdere vestigingen. Maar ook voor organisaties waar verschillende medewerkers bestellingen doen. Of bedrijven die regelmatig diverse documenten bestellen. Gebruikers van ons communicatiemanagementsysteem Online Storefront zijn onder meer zorginstellingen, makelaars, lokale overheden, woningcorporaties, retailbedrijven, uitzendbureaus, productiebedrijven, groothandels, zakelijke dienstverleners, horeca en catering, groepspraktijken etc.

Ja, dat is zelfs heel eenvoudig. Via rapportages krijg je inzicht in het gebruik, de bestedingen en de beschikbare voorraden. Op elk gewenst niveau. Van afdeling en medewerker tot artikel en zakenpartner. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.

Dit kun je zelf doen, maar dat is veel werk. Wij kunnen je daarbij helpen. Je kunt je documenten in delen bij ons aanleveren. Wij halen de papieren uit de mappen, verwijderen nietjes en paperclips, scannen de documenten en slaan de bestanden op als pdf. Als je wilt kunnen we het papieren archief daarna ook veilig voor je vernietigen. Zo heb je er helemaal geen omkijken meer naar!

Ja, dat kan met zogenaamde OCR-software (optische tekenherkenning). Deze software zorgt ervoor dat de woorden en tekst in je gedigitaliseerde documenten bewerkbaar zijn. Dit is handig, omdat je op een later tijdstip in documenten kunt zoeken op trefwoorden.

Onze professionele printers kunnen elk formaat papier op hoge kwaliteit inscannen. Dus heb je bouwtekeningen of complete bestekken die je digitaal wilt archiveren? Dat is voor onze printers geen enkel probleem! Maar ook plattegronden en andere documenten kunnen we probleemloos voor je scannen en archiveren. Zowel van groot als klein formaat.

Maak een huisstijlmanual waarin je alle regels en richtlijnen vastlegt omtrent je huisstijl. Wil je nog meer zekerheid van een uniforme huisstijl, dan biedt een online bestelsysteem uitkomst. Logo, kleuren, lettertypen en vormgeving zijn daarin vastgelegd. Materialen kunnen alleen aangepast worden als je daarvoor toestemming hebt gegeven.

Jazeker, dat kan het makkelijkste via ons documentmanagementsysteem. Hierin plaatsen we de documenten die regelmatig besteld moeten kunnen worden, al dan niet met de mogelijkheid om zelf aanpassingen door te voeren. Bijvoorbeeld visitekaartjes die besteld kunnen worden met de eigen naam en/of een eigen telefoonnummer.

Dat is een software-oplossing voor bedrijven. In een documentmanagementsysteem worden documenten centraal beheerd. Alleen de medewerkers die hiertoe gemachtigd zijn, kunnen de desbetreffende materialen bestellen. Handig als je organisatie gebruik maakt van veel verschillende communicatiemiddelen of als er meerdere afdelingen of vestigingen zijn die materialen en drukwerk bestellen!

Dat kan, maar misschien is printing on demand wel een slimmere optie. Dan printen we altijd precies de hoeveelheid die je nodig hebt en hoef je nooit meer drukwerk weg te gooien. We bekijken graag wat voor jou de meest efficiënte oplossing is.

Dat kan heel goed met printing on demand. Want dan maken we het drukwerk pas als je het nodig hebt of als er vraag naar is. Bijvoorbeeld bij handleidingen of cursusmateriaal is dit ideaal. Ook fijn: je hoeft pas te betalen als het drukwerk gereed is. Je loopt dus geen enkel risico en bovendien maak je ook nog eens geen kosten voor het op voorraad houden van je drukwerk.

Dat kan zeker. We kunnen je materiaal compleet maken met bijvoorbeeld een pen, notitieblok of muismat en het vervolgens naar het juiste adres sturen. We kunnen het materiaal zelfs personaliseren met de naam van je klant. Zo wordt jouw drukwerk pas écht bijzonder.

Veelgestelde vragen - advies & creatie

Natuurlijk! We kunnen je logo meer van deze tijd maken of beter laten aansluiten bij wat je bedrijf doet en wat je uit wilt stralen.

Zeker, we hebben alle creativiteit in huis. Aan de hand van jouw doelstellingen en uitdagingen bedenken we een effectieve campagne. Daarnaast kunnen we alle communicatiemiddelen voor je ontwerpen en produceren. 

Als ondernemer begrijpen we jouw uitdagingen. Samen met jou kijken we met een frisse blik naar je bedrijf, waar je werkelijke passie ligt en wat je uitdagingen zijn. Zo komt er passie in je communicatie en rust in je hoofd!

Veelgestelde vragen - advies

Zeker, we geven ook advies aan startende ondernemers. We beginnen bij jouw passie, want dat is het uitgangspunt van al jouw communicatie. Samen zoeken we vervolgens naar de beste strategie en creëren een communicatieplan op maat.

Ja zeker. Samen stellen we jouw doelstellingen vast en kijken we hoe je jouw doelgroep het beste kunt bereiken. Vervolgens bepalen we welke communicatiemiddelen daarbij passen.  

Multicopy maakt communicatie voor iedereen bereikbaar. Om jouw doelgroep te bereiken heb je vaak helemaal niet zo’n groot budget nodig. Maak een afspraak en kom langs!

Tijdens het adviesgesprek gaan we terug naar de kern van je bedrijf. Samen gaan we op zoek naar jouw doelen en passie. Daarna bespreken we met welke concrete stappen jij je communicatiedoelen kunt realiseren. 

Dat kan zeker! Als we de kern van jouw bedrijf, jouw doelen en passie kennen, dan kunnen we ook met een frisse blik naar je huisstijl kijken. Zo kunnen we bekijken wat eventueel beter kan. 

Ook dat kan! We hebben een handige checklist om te kijken welke communicatiemiddelen jouw bedrijf al gebruikt en welke je daarnaast nog kunt inzetten. 

Dat kan bij de start van je bedrijf, maar ook als er iets aan je merk is veranderd. Bijvoorbeeld als je een andere doelgroep bedient of nieuwe producten aanbiedt. Maar ook als je bedrijf wordt geassocieerd met een ander merk, is het goed om aan je positionering te werken. 

Een goed begin is om je klanten te vragen waarom ze je waarderen. Dit levert waardevolle informatie op, die je kunt gebruiken in al je communicatie.

Met branding en positionering zorg je dat je merk zich onderscheidt in de markt. Positionering is de positie die je merk inneemt in de ogen van jouw doelgroep ten opzichte van andere merken. Natuurlijk wil je dat dit positief is. 

Je kunt slim gebruik maken van de kracht van verschillende media. Zo versterk je het effect van je mailing per post, door na een paar dagen ook een e-mail te sturen. Dan komt je boodschap nogmaals in beeld. Ook een speciale (tijdelijke) aanbieding kan de respons verhogen. 

Soms geeft gedrukte direct mail de beste respons, maar soms zijn e-mailings kostenefficiënter. Daarom zetten veel bedrijven beide communicatiekanalen in. Zo krijg je maximaal effect tegen lagere kosten. 

Met een cross media campagne maak je gebruik van de kracht van herhaling. Doordat je meerdere communicatiekanalen inzet, heb je meer kans om je doelgroep te bereiken. Bovendien vergroot je er jouw naamsbekendheid en zichtbaarheid mee. 

Veelgestelde vragen - creatie

Bij ons kun je terecht voor de creatie van een logo en huisstijl, maar ook voor een complete beursstand. Een direct mailing, e-mailcampagne, reclamedrukwerk of kleding? Dat kan ook! Wij ontwerpen alle digitale en gedrukte communicatiemiddelen waarmee je jouw doelgroep effectief kunt bereiken.

De kleding zelf ontwerpen we niet, maar we kunnen wel de bedrukking of borduring ontwerpen en verzorgen. Bovendien kun je kiezen uit een brede kledingcollectie. 

Jazeker. We ontwerpen een verpakking die past bij je doel en bij wat je wilt verpakken. Wil je een geschenkverpakking of juist een verzendverpakking? Wij maken er iets moois van!

Met variabele data kunnen we alle teksten heel persoonlijk maken. Dit kunnen we ook toepassen in een ontwerp. Je klant zal dat zeker waarderen!

Programma’s als Word of PowerPoint zijn niet gemaakt om een grafisch ontwerp in aan te leveren. Maar aan de hand van jouw idee kunnen we wel wat moois maken!  

Grafische vormgeving is de visuele vertaling van een idee, boodschap of informatie in kleuren, vormen, tekens, foto’s of tekeningen.

Een huisstijl laat je ontwerpen wanneer je een bedrijf start. Maar wil je groeien of je bedrijf professionaliseren? Ook dat zijn goede momenten voor een nieuwe huisstijl of om je huisstijl aan te passen.

In een huisstijlhandboek staan alle regels waar iedereen zich aan moet houden met betrekking tot de huisstijl. Dit helpt om de huisstijl te bewaken.

Om te beginnen met een huisstijlhandboek. Daarnaast hebben we een handig onlinesysteem waarmee je de huisstijl kunt bewaken. Daarmee kun je onder meer de voorraden van communicatiemiddelen beheren, ze bestellen en rapportages maken. Vraag naar onze demo!

Een goed logo vertelt het verhaal van je bedrijf. Verder is een goed logo eenvoudig, herkenbaar en tijdloos en past het bij de gewenste uitstraling van je bedrijf. Bovendien kun je het logo zowel online als offline gebruiken.

Dan heeft het logo niet het juiste bestandsformaat. Je hebt een bestand op hoge resolutie nodig. Neem contact met ons op, dan helpen we je verder.

Uiteraard. We beginnen dan bij het logo. Vervolgens kunnen we de huisstijl doorvoeren in alle gewenste communicatiemiddelen.

Veelgestelde vragen - thema's

Zeker! Of het nu gaat om een compleet nieuwe huisstijl, een speciale actie of een evenement: wij kunnen al jouw communicatie voor je verzorgen.

We bestaan al 50 jaar. Al onze kennis en ervaring nemen wij mee in ons advies naar jou én in de productie. Hoe groot of klein jouw project ook is, je kunt het met een gerust hart aan ons toevertrouwen.

We geven advies en zorgen voor de creatie van uiteenlopende communicatiematerialen. Ook verzorgen we het print- en drukwerk in alle mogelijke formaten. Bovendien zijn we sterk in grootformaat, voor zowel binnen- als buitenreclame. Daarnaast kunnen we ook jouw online communicatie voor je regelen. Kortom, voor ál je communicatie kun je bij ons terecht.

Veelgestelde vragen - thema beurzen en evenementen

Zeker. We kunnen je promotiestand van verschillende materialen maken, zoals karton of doek. Ook kunnen we multifunctionele stands maken, net wat jij wilt. We horen graag je wensen!

Ja dat kan. We kunnen je helpen met alle materialen voor je fysieke evenement, maar ook met het opzetten van een livestream voor online deelname.

Dat kan zeker. Het is dan goed om in een thema te denken, waarop je alle communicatie kan laten aansluiten.

Zorg voor een duidelijke focus in je communicatie, bijvoorbeeld aan de hand van een thema. Onze creatieve ontwerpers helpen je graag om dit visueel te maken.

Je hebt in elk geval een grote achterwand of banner nodig waarmee je opvalt. Daarnaast zijn een tafel en stoelen handig voor een persoonlijk gesprek. Communicatiemateriaal en cadeautjes kun je gebruiken om weg te geven of een goed gesprek te starten.

Uiteraard. We kunnen bedrijfskleding met een subtiel of juist opvallend logo bedrukken, maar ook petjes en andere accessoires.

Schrijfwaren worden het meest ingezet: die staan sinds jaar en dag met stip op 1. Vraag je collega maar eens om zijn of haar tas leeg te schudden. De kans dat er een bedrukte pen, sleutelhanger of usb-stick uitvalt, is maar liefst 99%!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Multicopy heel belangrijk en wij voeren een actief beleid voor een duurzaam milieu. Als alternatief voor diverse plastic producten bieden we bijvoorbeeld items van gerecyclede materialen aan. Vraag naar de mogelijkheden.  

Nee, integendeel! Uit onderzoek blijkt dat 84% van de promotionele items langer dan een half jaar in het bezit blijft van de ontvanger. De kracht van een promotioneel product is dus erg groot.

Een katern bestaat uit een aantal in elkaar gevouwen vellen papier die de basis vormen voor een brochure of boek. Eén zo’n gevouwen vel papier levert vier pagina’s op. Daarom bestaat het aantal pagina’s in een brochure met deze bindwijze altijd uit een viervoud.

Voor een brochure kun je kiezen uit nietjes of gelijmd gebonden. Een derde mogelijkheid is een wire-o binding. Die is makkelijk open te leggen, en dus bijzonder handig als er in de brochure moet worden geschreven. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een extra stevige cover of voor extra bescherming met laminaat.
Voor een folder bestaan er verschillende vouwwijzen. De meest gebruikte methoden zijn de enkele vouw en de zigzagvouw. Wil je wat aparts, dan is de kruisslag misschien een goed idee. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Een flyer is een enkel vel papier dat ongevouwen is. Een flyer kan enkel- of dubbelzijdig bedrukt zijn. Flyers worden ook wel leaflets genoemd.
Een folder bestaat ook uit één vel papier, maar is altijd een of meerdere keren gevouwen. 

Een brochure bestaat uit meerdere pagina’s, die in de rug bij elkaar worden gehouden met bijvoorbeeld nietjes of garen. 

Dat kan. We kunnen een website maken met het programma en een registratieformulier, maar eventueel ook met een betaalmodule.

Zeker! We hebben zelfs een catalogus vol met ideeën. Kom die gerust eens bekijken op de vestiging bij jou in de buurt. Liever ideeën opdoen in onze online catalogus? Neem contact op, dan sturen we je de link.

Dat is een goed idee. Als je iemand persoonlijk aanspreekt is je communicatie namelijk effectiever. Heb je een bestand met gegevens, dan kunnen we deze gebruiken om jouw communicatie te personaliseren.

Jazeker, we zouden Multicopy niet zijn als we dat niet zouden kunnen. Als je wilt maken we zelfs het ontwerp voor je. Vraag naar de mogelijkheden!

Natuurlijk! We kunnen ze helemaal naar wens voor je personaliseren. Elk met een andere kleur bijvoorbeeld. Of met een andere afbeelding. En dus ook met de naam van de toekomstige eigenaren.

Dat is inderdaad een van de vele mogelijkheden. Kartonnen festivalkrukjes zijn een slimme manier om je merk te promoten. Na afloop van het festival kunnen ze mee naar huis worden genomen óf duurzaam verwerkt.

Afhankelijk van jouw wensen en behoeften schakelen we de juiste mensen in en leiden we het hele proces in goede banen. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken!

Je kunt een livestream het beste vergelijken met een live televisie-uitzending. Er wordt op een bepaald moment live iets gepresenteerd, dat direct op internet kan worden bekeken door iedereen die de livestream volgt. Sterker nog: het is zelfs mogelijk om via een chatfunctie vragen te stellen, die tijdens de uitzending meteen beantwoord kunnen worden.

Een livestream wordt ook opgenomen en kan later op elk gewenst moment worden teruggekeken. Daardoor kun je een groot bereik realiseren. In tegenstelling tot een fysiek evenement is er bij een livestream geen maximum aantal deelnemers. Bovendien is de drempel om deel te nemen heel laag: er is immers geen reisafstand. Deelnemers kunnen zelfs wat later inschakelen zonder iets te missen; het is mogelijk om de livestream dan gewoon vanaf het begin te volgen. En last but not least: voor een online event heb je geen randzaken nodig zoals een registratiebalie, garderobe, catering en parkeergelegenheid. Een livestream kan dus ook een kostenbesparend alternatief zijn.

Posters worden meestal afgedrukt op het formaat A0. Dat is het grootste formaat in de A-serie. Ook A1, A2 en A3 worden vaak voor posters gebruikt. Wil je je posters liever op een ander formaat laten afdrukken? Dat kan natuurlijk ook!

De afmetingen in de A-serie zijn als volgt opgebouwd (van groot naar klein):

A0-formaat

 

84,1 x 118,9 cm

A1-formaat

 

59,4 x 84 cm

A2-formaat

 

42 x 59,4 cm

A3-formaat

 

29,7 x 42 cm

Vouw je een vel A0 dubbel, dan heb je een vel A1. En vouw je een A1 dubbel, dan heb je een A2. En zo gaat het door: bij elke stap kleiner is de korte zijde steeds de helft van de lange zijde van het formaat daarboven.

Door groots te communiceren! Met een opvallende beursstand bijvoorbeeld, of een billboard dat direct in het oog springt. Met vlaggen bij je pand, of een megagroot steigerdoek op de bouwplaats. En wat dacht je van gevelreclame of autobelettering? Met de XXXL-communicatieoplossingen van Multicopy kan niemand meer om je heen!

Een goede poster moet in de eerste plaats natuurlijk opvallen. Daarnaast wil je met je poster iets in gang zetten. De juiste boodschap communiceren is dus heel belangrijk, want zo zet je mensen aan tot actie. Gebruik vooral niet te veel tekst en kies voor duidelijk beeld. Wij denken graag met je mee bij het ontwerpen van jouw poster!

Afhankelijk van de gekozen kwaliteit en een zorgvuldige behandeling kan een banner lang meegaan. Daarnaast kunnen we het bannersysteem in de meeste gevallen weer opnieuw gebruiken. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe actie hebt: je hoeft dan alleen een nieuw doek te laten drukken. Er zijn ook bepaalde doeksoorten die gerecycled kunnen worden. Zo help je het milieu ook een handje!

Trek de banner niet verder uit dan nodig is. Anders kan het oprolmechanisme beschadigen. Daarnaast zijn de randen van het doek het meest kwetsbaar voor beschadiging en rafelen. Let daarom op dat het doek niet in de cassette blijft steken.

Zeker! Een breedte van 85 cm is standaard, maar we kunnen ook grotere formaten leveren als je nog meer wilt opvallen of meer te vertellen hebt. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Natuurlijk! We komen graag naar je toe om jouw situatie te bekijken en te bespreken wat je precies wilt laten opvallen.

Zeker! Stoelen, krukjes, bankjes, statafels… Wat je wens ook is, we kunnen de meubels volledig voor je personaliseren met jouw bedrukking. Al onze kartonnen meubels zijn bovendien functioneel te gebruiken. De zitmeubels zijn zelfs stevig genoeg om op te zitten!

Alleen een schets van je idee is voldoende. Wij maken daarna het ontwerp. En ben je akkoord met het design? Dan zorgen wij natuurlijk ook voor de productie. Makkelijker kan het niet!

Je kunt slim gebruik maken van de kracht van verschillende media. Zo versterk je het effect van je mailing per post, door na een paar dagen ook een e-mail te sturen. Dan komt je boodschap nogmaals in beeld. Ook een speciale (tijdelijke) aanbieding kan de respons verhogen. 

Soms geeft gedrukte direct mail de beste respons, maar soms zijn e-mailings kostenefficiënter. Daarom zetten veel bedrijven beide communicatiekanalen in. Zo krijg je maximaal effect tegen lagere kosten. 

Met een cross media campagne maak je gebruik van de kracht van herhaling. Doordat je meerdere communicatiekanalen inzet, heb je meer kans om je doelgroep te bereiken. Bovendien vergroot je er jouw naamsbekendheid en zichtbaarheid mee. 

Zeker. Dat is niet alleen leuk voor de afwisseling, maar je kunt er ook een heel andere sfeer mee creëren. Of laat de print op het doek eens aansluiten bij een speciale actie: succes gegarandeerd! Het verwisselen van het doek kun je heel eenvoudig zelf doen, maar wij helpen je er ook graag mee. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

Dat is juist slim! Je kunt het textielframe aan zo’n beetje elke willekeurige ondergrond ophangen, zonder dat je in de weer hoeft met muurverf of behang. Een mooi, snel én betaalbaar alternatief voor een gloednieuwe look!

Ja, dat is heel goed mogelijk. Een textielframe is makkelijk mee te nemen en snel op te zetten. Je kunt het ook zelfstandig neerzetten door middel van pootjes. Tip: leg een klein voorraadje aan door een paar verschillende doeken te laten printen. Zo heb je voor elke beurs de keuze uit welke boodschap je wilt overbrengen.

Je kunt het zo gek niet bedenken of wij bedrukken of borduren het. Een greep uit onze collectie: broeken, overalls, vesten, truien, T-shirts, longsleeves, overhemden, blouses, polo’s, jassen, bodywarmers, mutsen, hoodies, thermokleding, pantalons, sweaters, schorten, sloven, koksbuizen, kokshemden, koksbroeken, koksschorten, koksmutsen, tunieken, gilets, stropdassen, werkschoenen… Staat jouw gewenste kledingstuk niet in dit rijtje? Laat het ons weten, dan kijken we wat mogelijk is!

Dat hangt er vanaf. Het voordeel van borduren is dat het permanent is. Daarom wordt het vaak toegepast voor kleding die langer mee moet gaan. Daarnaast ziet geborduurd textiel er luxueus uit en heeft het een representatieve uitstraling.

Bedrukken wordt vaak gebruikt voor promotionele kleding en sportkleding. Ook voor logo’s met fijne lijnen of kleine letters is bedrukken doorgaans de beste keuze.

Natuurlijk! Op onze vestiging hebben we meestal verschillende voorbeelden. En anders bestellen we gewoon een paar varianten voor je. Kom gerust even bij ons langs. Je bent van harte welkom.

Dat kan. Een nog mooiere oplossing is een complete (kartonnen) zuil waar al je hygiëneproducten mooi bij elkaar staan, inclusief afvalbak.

De folie is dun, transparant en mat en valt dus bijna niet op. Bovendien is de folie zonder lijmresten te verwijderen.

We kunnen de folie voorzien van een etiket om de beschermende werking aan te geven. Ook kunnen we etiketten bij de entree plaatsen.

Handig is om bijvoorbeeld met kleurcodes te werken. De kleur op de naambadge verwijst dan naar de kleur van de groep. Als je de ruimte dezelfde kleur geeft, bijvoorbeeld met een bordje op de deur, is meteen duidelijk wie waar naartoe moet. En bij een buitenactiviteit? Dan is een gekleurde paraplu voor de leider een goed idee.

De makkelijkste manier is om deelnemers zich via een speciale website te laten inschrijven of registreren. Dan komen hun namen in een database, waarmee wij de badges kunnen personaliseren.

Belangrijk is dat het ontwerp functioneel is. Een goed leesbare naam, een goed contrast en een groot lettertype zijn de belangrijkste ingrediënten. Daarnaast kun je het ontwerp visueel versterken met de kleur van je organisatie of het thema van je evenement.

Veelgestelde vragen - thema promotiemateriaal

Natuurlijk, dat doen we graag! Eerst brengen we jouw wensen en doelstellingen in kaart. Daarna gaan onze ontwerpers aan de slag met een creatief ontwerp.

Jazeker, dat gaat heel eenvoudig met onze online bestelsite. Die maken we speciaal voor jou op maat en we kunnen er al jouw communicatiematerialen in plaatsen. Zo kan iedereen die toegang heeft de materialen op elk moment bestellen. En met de handige rapportagefunctie heb je overal en altijd volledig inzicht in je bestelgeschiedenis.

Op elke Multicopy-vestiging kun je inspirerende voorbeelden bekijken. Dus bel ons snel voor een afspraak. Daarnaast vind je op deze site uiteenlopende cases van klanten. En ook in ons blog kun je een heleboel voorbeelden vinden.

Een katern bestaat uit een aantal in elkaar gevouwen vellen papier die de basis vormen voor een brochure of boek. Eén zo’n gevouwen vel papier levert vier pagina’s op. Daarom bestaat het aantal pagina’s in een brochure met deze bindwijze altijd uit een viervoud.

Voor een brochure kun je kiezen uit nietjes of gelijmd gebonden. Een derde mogelijkheid is een wire-o binding. Die is makkelijk open te leggen, en dus bijzonder handig als er in de brochure moet worden geschreven. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een extra stevige cover of voor extra bescherming met laminaat.
Voor een folder bestaan er verschillende vouwwijzen. De meest gebruikte methoden zijn de enkele vouw en de zigzagvouw. Wil je wat aparts, dan is de kruisslag misschien een goed idee. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Een flyer is een enkel vel papier dat ongevouwen is. Een flyer kan enkel- of dubbelzijdig bedrukt zijn. Flyers worden ook wel leaflets genoemd.
Een folder bestaat ook uit één vel papier, maar is altijd een of meerdere keren gevouwen. 

Een brochure bestaat uit meerdere pagina’s, die in de rug bij elkaar worden gehouden met bijvoorbeeld nietjes of garen. 

Zeker! Dit kan zowel in zwart-wit als full colour en in elke gewenste oplage. Tip: denk goed na over de bedrukking. Want door op te vallen aan de buitenkant, zorg je dat je envelop sneller wordt geopend.

Met een mailing die ‘anders dan anders’ is. Bijvoorbeeld door iets mee te sturen, waardoor je de nieuwsgierigheid van de lezer aanwakkert. Of door een bijzondere papiersoort te gebruiken. En maak je direct mailing zo persoonlijk mogelijk, dat helpt ook!

Wij adviseren altijd een verhouding van 2/3 beeld, 1/3 tekst. Met minder tekst houd je de aandacht van de ontvanger namelijk beter vast. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen in slechts enkele seconden besluiten of ze zullen doorlezen. Kom dus gelijk tot de kern.

Dat hangt af van het materiaal en de weersomstandigheden. Aan zee met harde wind en door zoutinwerking gaan vlaggen bijvoorbeeld veel minder lang mee dan landinwaarts, waar het doorgaans minder hard waait. Ook luchtvervuiling beïnvloedt de levensduur. Wil je voorkomen dat je vlaggen er op een gegeven moment versleten bij hangen? Dan is ons abonnement misschien iets voor jou. We komen dan op afgesproken momenten je vlaggen vervangen. Zo ben je dag in dag uit verzekerd van een professionele uitstraling!

Naast gevelvlaggen, mastvlaggen en beachvlaggen bedrukken wij ook raamvlaggen, gevelbanieren, puntvlaggen, spandoeken en baniervlaggen. Staat jouw gewenste vlag niet in dit rijtje? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Er kan vaak meer dan je denkt.

De belangrijkste regel voor het laten bedrukken van vlaggen is: houd het simpel. Je boodschap moet namelijk ook op afstand herkenbaar zijn. Dus maak gebruik van duidelijke kleuren en druk je logo zo groot mogelijk af.  

De hoge contactfrequentie. Wist je dat een promotioneel item gemiddeld eens per dag wordt gebruikt? Statistisch betekent dit dat de ontvanger dagelijks met jouw boodschap wordt geconfronteerd. Nog een interessant weetje: bij 75% van de ontvangers is er tenminste één promotioneel product in de directe omgeving van hun werkplek te vinden.

Het gebruik van promotieartikelen heeft twee keer zoveel effect als adverteren op tv. Dat blijkt uit onderzoek van DIMA Market Research. Televisiecommercials worden gemiddeld over de gehele linie maar voor 30 seconden bekeken. Terwijl promotieartikelen maandenlang actief worden gebruikt.

Juist voor kleinere bedrijven zonder groot marketingbudget zijn giveaways een krachtig medium. Giveaways zijn relatief voordelig, terwijl ze sterk kunnen bijdragen aan jouw imago. Daardoor hebben ze een hoge return on investment. Daarnaast zijn giveaways een goede manier om de loyaliteit van je klanten te vergroten. Een slimme zet dus, ook als je niet zo’n groot budget hebt!

Er zijn allerlei gebeurtenissen die aanleiding kunnen geven tot het uitwisselen van relatiegeschenken. Denk aan feestdagen zoals kerst en nieuwjaar, of de wisseling van de seizoenen. Andere redenen om een relatiegeschenk te geven zijn jubilea van medewerkers of klanten, een afscheid of een verhuizing. Eigenlijk leent elk bijzonder moment zich wel voor een passend relatiegeschenk.

Dat hoeft helemaal niet. Ons assortiment biedt een ruime keuze uit betaalbare relatiegeschenken. Bovendien is het geven van een relatiegeschenk vaak goedkoper dan het verlenen van korting. Daar komt nog eens bij dat de aanschafkosten voor relatiegeschenken vallen onder de zogenaamde ‘representatiekosten’. Dat betekent dat ze deels aftrekbaar zijn van de winst.

Het is natuurlijk altijd leuk om iets te krijgen, maar minstens zo leuk om iets te geven. Met een relatiegeschenk spreek je je waardering voor de ander uit en daarmee versterk je jullie band. En door het cadeau persoonlijk te maken, bijvoorbeeld bedrukt met je logo of eigen boodschap, maak je er ook nog eens iets unieks van. In vergelijking met veel andere marketingtools is het geven van relatiegeschenken trouwens relatief goedkoop. En last but not least: als je iets weggeeft, wil de ander vaak ook iets terugdoen. De kans dat hij iets bij je gaat kopen is daardoor een stuk groter! Dit is een universeel psychologisch principe waar je gebruik van kunt maken als je iemand een cadeau geeft.

Posters worden meestal afgedrukt op het formaat A0. Dat is het grootste formaat in de A-serie. Ook A1, A2 en A3 worden vaak voor posters gebruikt. Wil je je posters liever op een ander formaat laten afdrukken? Dat kan natuurlijk ook!

De afmetingen in de A-serie zijn als volgt opgebouwd (van groot naar klein):

A0-formaat

 

84,1 x 118,9 cm

A1-formaat

 

59,4 x 84 cm

A2-formaat

 

42 x 59,4 cm

A3-formaat

 

29,7 x 42 cm

Vouw je een vel A0 dubbel, dan heb je een vel A1. En vouw je een A1 dubbel, dan heb je een A2. En zo gaat het door: bij elke stap kleiner is de korte zijde steeds de helft van de lange zijde van het formaat daarboven.

Door groots te communiceren! Met een opvallende beursstand bijvoorbeeld, of een billboard dat direct in het oog springt. Met vlaggen bij je pand, of een megagroot steigerdoek op de bouwplaats. En wat dacht je van gevelreclame of autobelettering? Met de XXXL-communicatieoplossingen van Multicopy kan niemand meer om je heen!

Een goede poster moet in de eerste plaats natuurlijk opvallen. Daarnaast wil je met je poster iets in gang zetten. De juiste boodschap communiceren is dus heel belangrijk, want zo zet je mensen aan tot actie. Gebruik vooral niet te veel tekst en kies voor duidelijk beeld. Wij denken graag met je mee bij het ontwerpen van jouw poster!

Het belangrijkste is vooral dat de reclame onderscheidend is en past bij jouw bedrijf en huisstijl. Een goed ontwerp in de juiste vorm bevat niet te veel informatie. Denk dus na over een korte, pakkende boodschap. Zo is in één oogopslag duidelijk wat je te bieden hebt.

Zeker, dat is zelfs heel slim!  Je auto is immers een rijdend reclamemiddel en op deze manier kun je in relatief korte tijd toch een groot publiek bereiken. Een campagne, tijdelijke actie of bijvoorbeeld vacatures kun je met speciale stickers tijdelijk op je auto’s bevestigen en eenvoudig verwijderen. Dit kan ook met magneetstickers. Wij adviseren je hier graag over.

Allereerst horen we graag wat jouw wensen zijn. Op basis daarvan maken we dan een eerste ontwerp. Wil je daarna nog dingen veranderen? Geen probleem, dat kun je gewoon bij ons aangeven. Als alles akkoord is, maken we een afspraak om de autoreclame op je voertuig(en) te plakken of om je auto(‘s) te wrappen.

Schrijfwaren worden het meest ingezet: die staan sinds jaar en dag met stip op 1. Vraag je collega maar eens om zijn of haar tas leeg te schudden. De kans dat er een bedrukte pen, sleutelhanger of usb-stick uitvalt, is maar liefst 99%!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Multicopy heel belangrijk en wij voeren een actief beleid voor een duurzaam milieu. Als alternatief voor diverse plastic producten bieden we bijvoorbeeld items van gerecyclede materialen aan. Vraag naar de mogelijkheden.  

Nee, integendeel! Uit onderzoek blijkt dat 84% van de promotionele items langer dan een half jaar in het bezit blijft van de ontvanger. De kracht van een promotioneel product is dus erg groot.

Zeker. Dat is niet alleen leuk voor de afwisseling, maar je kunt er ook een heel andere sfeer mee creëren. Of laat de print op het doek eens aansluiten bij een speciale actie: succes gegarandeerd! Het verwisselen van het doek kun je heel eenvoudig zelf doen, maar wij helpen je er ook graag mee. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

Dat is juist slim! Je kunt het textielframe aan zo’n beetje elke willekeurige ondergrond ophangen, zonder dat je in de weer hoeft met muurverf of behang. Een mooi, snel én betaalbaar alternatief voor een gloednieuwe look!

Ja, dat is heel goed mogelijk. Een textielframe is makkelijk mee te nemen en snel op te zetten. Je kunt het ook zelfstandig neerzetten door middel van pootjes. Tip: leg een klein voorraadje aan door een paar verschillende doeken te laten printen. Zo heb je voor elke beurs de keuze uit welke boodschap je wilt overbrengen.

Afhankelijk van de gekozen kwaliteit en een zorgvuldige behandeling kan een banner lang meegaan. Daarnaast kunnen we het bannersysteem in de meeste gevallen weer opnieuw gebruiken. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe actie hebt: je hoeft dan alleen een nieuw doek te laten drukken. Er zijn ook bepaalde doeksoorten die gerecycled kunnen worden. Zo help je het milieu ook een handje!

Trek de banner niet verder uit dan nodig is. Anders kan het oprolmechanisme beschadigen. Daarnaast zijn de randen van het doek het meest kwetsbaar voor beschadiging en rafelen. Let daarom op dat het doek niet in de cassette blijft steken.

Zeker! Een breedte van 85 cm is standaard, maar we kunnen ook grotere formaten leveren als je nog meer wilt opvallen of meer te vertellen hebt. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

We drukken je naam, logo of tekst rechtstreeks op de koffer, inclusief een krasvaste coating. Deze zorgt ervoor dat de bedrukking lang mooi blijft. Mocht je koffer echter beschadigen, dan zal dit ook van invloed zijn op de bedrukking. Dat is helaas onoverkomelijk.

Jazeker! We kunnen niet alleen bijpassende kofferlabels voor je verzorgen, maar bijvoorbeeld ook weerbestendige doming stickers (3D-stickers). En wil je een compleet geschenk maken van je gepersonaliseerde koffer? Vul ‘m dan met een aantal bijpassende, bedrukte relatiegeschenken. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

We werken samen met Princess Traveller, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van koffers, tassen en reisaccessoires. Uit hun collectie hebben we de standaard witte en zwarte cabinsize-modellen op voorraad. Ben je op zoek naar een andere koffer? Vraag naar de mogelijkheden, wij denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen - thema duurzaam

Jazeker. We kunnen beursstands, displays, statafels en ander meubilair van karton produceren, maar bijvoorbeeld ook houten giveaways en duurzame relatiegeschenken. 

We hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Onze pijlers daarbij zijn people, planet en profit. Ook zijn we partner van MVO Nederland.

Marketingmateriaal heeft vaak een tijdelijk karakter en dat maakt het natuurlijk minder duurzaam. Maar je kunt wel duurzame keuzes maken. Bijvoorbeeld voor pvc-vrije folies voor gevelbelettering, papiersoorten van bijvoorbeeld steen, hennep of afvalmateriaal of akoestische panelen van gerecyclede spijkerbroeken.

Papier kan gemaakt worden van alles wat vezels heeft. Denk aan planten, grassen, textielresten en zelfs groentes. 

Bamboe is een van de snelst groeiende gewassen. Hierdoor is het erg geschikt als grondstof voor onder andere papier. Ook is het een goede vervanger van plastic.

Een makkelijke manier is om lokaal zaken te doen. Koop om de hoek en steun lokale ondernemers. 

Er doen veel verhalen de ronde over papier. Zo zouden bossen verdwijnen, zou de industrie heel veel water gebruiken en zou bij de productie veel CO2 vrijkomen. Gelukkig is niets minder waar. Water wordt ‘geleend’ van de natuur, het maken van papier vermindert juist CO2-uitstoot en een groot deel van het eindproduct wordt weer gerecycled en dus hergebruikt. Papier is juist een heel duurzaam en milieuvriendelijk product.

Je kunt slimmer omgaan met papier door goed te recyclen, duurzaam om te gaan met printen en door alternatieven voor papier van hout te gebruiken. Wij adviseren je graag over de vele mogelijkheden.

Bij het oogsten wordt het olifantsgras met een hakselaar tot vezels versnipperd. Met een gepatenteerde technologie worden de vezels vervolgens verwerkt tot moderne materialen zoals papier. Hoge technische prestaties en een lage ecologische voetafdruk zijn hierbij leidend. Het papier wordt in een Nederlandse papierfabriek gemaakt.

Van de vezels van olifantsgras wordt papier gemaakt, maar ook plaatmateriaal in verschillende kleuren voor bijvoorbeeld borden. Vraag naar de mogelijkheden!

Jazeker, we zouden Multicopy niet zijn als we dat niet zouden kunnen. Als je wilt maken we zelfs het ontwerp voor je. Vraag naar de mogelijkheden!

Natuurlijk! We kunnen ze helemaal naar wens voor je personaliseren. Elk met een andere kleur bijvoorbeeld. Of met een andere afbeelding. En dus ook met de naam van de toekomstige eigenaren.

Dat is inderdaad een van de vele mogelijkheden. Kartonnen festivalkrukjes zijn een slimme manier om je merk te promoten. Na afloop van het festival kunnen ze mee naar huis worden genomen óf duurzaam verwerkt.

Veelgestelde vragen - thema veiligheidscommunicatie

Ja, dat kan! Bijvoorbeeld in de vorm van speciaal gemaakte ordners of in boekvorm. Eventueel met bijlagen, pen en usb-stick. Precies zoals jij wilt.

Het is goed om hier vooraf over na te denken. Afhankelijk van jouw specifieke situatie zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor posters in wissellijsten of stoepborden. Die kun je gemakkelijk vervangen. Gebruik je ordners als veiligheidshandboeken, dan kunnen we ook een deel ervan vervangen.

Ja zeker. We kunnen allerlei digitale communicatiemiddelen voor je verzorgen. Van e-mailing tot website, van animatie tot livestream.

Communicatie op de vloer trekt meer aandacht dan op de muur. Daarom zijn vloerstickers buiten en in de lift slimme oplossingen. 

Geef duidelijk aan welke bureaus gebruikt mogen worden. Daarnaast kun je plexiglas schermen (staand of liggend) plaatsen. Of nog mooier: plaats akoestische panelen of mobiele akoestische schermen. Die zorgen niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een gezonde akoestiek. Bovendien kunnen we ze bedrukken voor meer sfeer.

Dat kun je het beste testen. Wat gebeurt er precies en hebben mensen nog vragen? Op basis van deze bevindingen kun je een beslissing nemen voor het totale product. Slim, want wat voor jou vanzelfsprekend is, hoeft dat niet te zijn voor je klanten of bezoekers.

Dat kan. Een nog mooiere oplossing is een complete (kartonnen) zuil waar al je hygiëneproducten mooi bij elkaar staan, inclusief afvalbak.

De folie is dun, transparant en mat en valt dus bijna niet op. Bovendien is de folie zonder lijmresten te verwijderen.

We kunnen de folie voorzien van een etiket om de beschermende werking aan te geven. Ook kunnen we etiketten bij de entree plaatsen.

Dat kan met digital signage. Daarmee kun je klanten laten weten dat ze bijvoorbeeld even moeten wachten of welke richting ze op moeten. Ook kan de toepassing klanten tellen.

Een mooie oplossing is om kartonnen poppen te plaatsen op de stoelen die vrij moeten blijven. We kunnen hier ook je huisstijl in verwerken.

Dat kan zeker. We kunnen ze bedrukken met een creatief ontwerp of met je bedrijfslogo. Mondkapjes hoeven dus niet saai te zijn. Zo werken en reizen je medewerkers altijd in stijl.

Veelgestelde vragen - thema ondernemersdoelstellingen

Eerst proberen we samen met jou te achterhalen wat jou als ondernemer drijft. Ook zijn we benieuwd naar jouw dromen voor de toekomst. Vervolgens nemen we je zichtbaarheid onder de loep. Welke uitstraling heeft jouw bedrijf? En word je goed gevonden? Dat soort vragen komen allemaal aan bod. Daarna doen we je een voorstel hoe je jouw communicatie succesvol kunt verbeteren. Wil je meer weten over dit waardevolle adviesgesprek? Neem dan contact met ons op.

Op ons Youtube-kanaal vind je verschillende filmpjes waarin ondernemers vertellen over hun ervaringen. Ze leggen uit hoe wij hen hebben geholpen bij het bereiken van hun ondernemersdoelstellingen en ze laten zien wat dit voor hun bedrijf heeft gedaan.

Als ondernemer hebben wij jarenlange kennis en ervaring. Die expertise zetten we ook graag in voor jouw bedrijf. We willen graag dat jij slagvaardig en direct jouw ondernemersdoelen kunt bereiken. Veel van onze kennis delen we in ons communicatietrendblog. Heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief (link naar inschrijven nieuwsbrief)? Daarmee houd je je kennis up-to-date en blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen!

In buitenreclame is er één gouden regel: omvang is impact. Met andere woorden: grote uitingen vallen meer op dan kleine. Met een megagrote banner, XXXL steigerdoek of giga spandoek ben je immers veel beter zichtbaar.

Een makkelijke manier is om je wagenpark hiervoor in te zetten. Met een opvallend design op je bedrijfsauto’s zorg je ervoor dat je goed gezien wordt, overal waar je komt. En ook hier geldt weer: hoe groter hoe beter.

Onze tip: neem ál je communicatie eens onder de loep. Zitten er misschien nog saaie items tussen? Kijk dan hoe je ook die jouw uitstraling kunt meegeven, zodat ze je helpen om op te vallen en je te onderscheiden van je concurrenten. En vergeet ook zeker je verpakkingen niet. Die hebben niet alleen een beschermende functie, maar spelen ook een rol in opvallen.

Nederlanders houden van spaaracties! Maar liefst 7 van de 10 Nederlanders spaart punten en zegels. Loyaliteitsprogramma’s motiveren mensen om verder te sparen én dus om regelmatig bij jouw bedrijf terug te keren. Klantenkaarten en spaarprogramma’s zijn dan ook onmisbare tools om klanten aan je te binden.

Telefoon, website, direct mail en e-mail: het zijn allemaal communicatiemiddelen die je klanten regelmatig gebruiken. Het is dus slim om zelf ook deze kanalen in te zetten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar vergeet ook zeker social media en WhatsApp niet! Zo zorg je ervoor dat je top of mind bent én blijft.

Een evenement is een uitgelezen manier om je klanten aan je te verbinden. Zo begrijpen ze beter hoe producten werken en zijn ze eerder geneigd om meer te kopen. Live events zijn dus niet te missen, maar een livestream is een goede tweede.

Zoek je een specifieke doelgroep waarmee je nog geen zaken doet, dan kun je een adressenbestand aankopen. Op deze manier kun je heel gericht communiceren. Ook hierbij kunnen wij je helpen. We werken daarvoor samen met een aantal gerenommeerde datapartners. Vraag ons naar de mogelijkheden!

E-mailings mag je inderdaad niet zonder toestemming versturen, maar voor een papieren direct mail is dat niet nodig. Daarnaast heeft een direct mail in de brievenbus nog een aantal voordelen, zoals een hogere attentiewaarde. Want met een brief of kaart val je veel meer op. Bovendien is een direct mailing vaak verrassend betaalbaar.

Buitenreclame zoals steigerdoeken, gevelreclame en billboards heeft een groot voordeel boven online. Je hebt een groot bereik, bent 24 uur per dag zichtbaar en niemand kan je blokkeren. Daarnaast heb je te maken met vaste kosten. Je weet dus van tevoren precies waar je aan toe bent.

Consumenten vinden het fijn om persoonlijk te worden aangesproken. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de consumenten graag gepersonaliseerde boodschappen en aanbiedingen ontvangt. En als zij een gepersonaliseerde mailing van een winkelier krijgen, zijn ze veel eerder geneigd om een aankoop te doen. Ook blijkt uit onderzoek dat gepersonaliseerde marketingcampagnes een respons hebben die maar liefst vier keer zo hoog is als niet-gepersonaliseerde campagnes. Kortom: gepersonaliseerd communiceren is effectief communiceren!

Dat kan met variabel data printen op verschillende manieren. Zo kun je in een verkoopbrochure bijvoorbeeld het logo of een pandfoto van je wensklant opnemen. Succes gegarandeerd! Of stuur een kerstkaart met daarin de naam van de ontvanger. Nog een idee: geef een cadeautje met iemands naam erop. Communiceren wordt zo wel heel persoonlijk en effectief.

De manier waarop het materiaal is opgemaakt, is hierbij heel belangrijk. Een rustige vormgeving met voldoende afbeeldingen en illustraties maakt je trainingsmateriaal aantrekkelijker om te lezen. Daarnaast is personaliseren vooral ook een slimme techniek. Materiaal met iemands persoonlijke naam erop zorgt ervoor dat het wordt meegenomen, beter gelezen wordt en langer bewaard wordt.

Je huisstijl bepaalt voor een groot deel de identiteit van je onderneming. Het zorgt voor herkenbaarheid en onderscheidt jouw bedrijf van je concurrenten. Bovendien laat je huisstijl zien waar je voor staat en geeft het mensen een bepaald gevoel over je bedrijf. Door je huisstijl consequent door te voeren in al je communicatie-uitingen krijgt je bedrijf een professionele uitstraling én kom je betrouwbaar over. 

Vorm, kleur en beeld zijn de belangrijkste onderdelen van een herkenbare huisstijl. De basis voor je huisstijl wordt meestal gelegd door het logo. De kleuren, het lettertype en de vorm zijn vaak het uitgangspunt voor de rest van je huisstijl.

Je kunt op verschillende manieren opvallen met je visitekaartje. Kies eens voor een afwijkende vorm, passend bij jouw onderneming. Heb je bijvoorbeeld een garage, dan past een kaartje in de vorm van aan auto misschien wel goed bij de uitstraling van je bedrijf. Of denk eens aan bijzonder materiaal (zoals extra dik papier) of een opvallend ontwerp met een originele afwerking (zoals spotvernis). Ook zo verbeter je je zichtbaarheid!

Er zijn verschillende manieren om beter op te vallen, zodat je meer omzet behaalt uit je bestaande klanten. Denk aan mooie, ontvallende ontwerpen van bestaande communicatie-uitingen. Maar je kunt ook nieuwe communicatiemiddelen ontwikkelen, zoals een magazine. Laat een tekstschrijver prikkelende teksten voor je schrijven, dan zorgen wij voor een aansprekende lay-out.

Als je een direct mail stuurt of flyers uitdeelt met een coupon of link naar een webpagina, dan is het effect hiervan goed meetbaar. Bij e-mailmarketing geeft een rapportage uit het verzendsysteem je waardevolle inzichten.

Als ondernemer ken je je bestaande klanten en weet je wat hun wensen en behoeftes zijn. Op basis hiervan kun je jouw doelgroep segmenteren, waardoor je veel directer kunt inspelen op wat zij nodig hebben. Met variabel dataprinten zorgen wij dat de juiste boodschap bij de juiste persoon terechtkomt.

Veelgestelde vragen - thema kerst

Onze ontwerpers maken graag een pakkend persoonlijk ontwerp. Denk aan een kaart met foto van je team of bedrijfspand, of iets anders dat bij je past. Desgewenst kunnen we je kerstkaarten personaliseren, bijvoorbeeld met een naam op de voorzijde. 

We hebben een ruime keuze aan duurzame en milieuvriendelijke kerstgeschenken, bijvoorbeeld van gerecyclede materialen. Daarmee breng jij een duurzame kerstboodschap! 

Wij kunnen je kerstpakket zo bijzonder maken als jij maar wilt. Gepersonaliseerde wijnflessen, bedrukte cadeautjes, speciale geschenkdozen, lokale producten, een persoonlijk kaartje en nog veel meer; het kan allemaal!

Ja hoor, daar assisteren we graag bij. Bijvoorbeeld in de rol van regisseur of cameraman. De QR-code naar je filmpje kun je vervolgens delen op de kaart of via een e-mailing.

Natuurlijk! We ontwerpen en printen ze voor je, precies zoals jij dat wenst. Passend bij jullie huisstijl of juist met een geheel eigen uitstraling, zodat de kaart extra opvalt. Uiteraard kunnen we de uitnodigingen ook voor je personaliseren op naam van de ontvanger. Zo heeft iedereen straks een unieke kaart in handen.

Zeker. We kunnen de kaarten voorzien van iemands voornaam en de enveloppen bedrukken met de bijbehorende NAW-gegevens. Ook de port betaald-aanduiding kunnen we op de enveloppen drukken. Indien gewenst leveren we de kaarten ook aan bij de verzender, dan heb je er helemaal geen omkijken naar! Tip: wil je jouw kaarten persoonlijk laten ondertekenen? Ook dat regelen we voor je. We kunnen de handtekening(en) inscannen en direct op de kaart printen. Scheelt een hoop tijd, nietwaar?

We kunnen de doos precies zo maken als jij wilt. Bedrukt of met een sticker met naam, stickers aan de binnenzijde, een inlay voor een bijzondere wijn of een ander product: het kan allemaal. En wat dacht je van sneeuw? Daar valt je kerstpakket zeker mee op!

Dat kan. We bezorgen ze aan huis of op het bedrijf. Zo heb jij er geen omkijken meer naar. 

Last minute kunnen we vast nog wat doen, maar heb je al gedacht aan een nieuwjaarsgeschenk? Daarmee val je extra op en het geeft je wat meer tijd. 

Er zijn allerlei gebeurtenissen die aanleiding kunnen geven tot het uitwisselen van relatiegeschenken. Denk aan feestdagen zoals kerst en nieuwjaar, of de wisseling van de seizoenen. Andere redenen om een relatiegeschenk te geven zijn jubilea van medewerkers of klanten, een afscheid of een verhuizing. Eigenlijk leent elk bijzonder moment zich wel voor een passend relatiegeschenk.

Dat hoeft helemaal niet. Ons assortiment biedt een ruime keuze uit betaalbare relatiegeschenken. Bovendien is het geven van een relatiegeschenk vaak goedkoper dan het verlenen van korting. Daar komt nog eens bij dat de aanschafkosten voor relatiegeschenken vallen onder de zogenaamde ‘representatiekosten’. Dat betekent dat ze deels aftrekbaar zijn van de winst.

Het is natuurlijk altijd leuk om iets te krijgen, maar minstens zo leuk om iets te geven. Met een relatiegeschenk spreek je je waardering voor de ander uit en daarmee versterk je jullie band. En door het cadeau persoonlijk te maken, bijvoorbeeld bedrukt met je logo of eigen boodschap, maak je er ook nog eens iets unieks van. In vergelijking met veel andere marketingtools is het geven van relatiegeschenken trouwens relatief goedkoop. En last but not least: als je iets weggeeft, wil de ander vaak ook iets terugdoen. De kans dat hij iets bij je gaat kopen is daardoor een stuk groter! Dit is een universeel psychologisch principe waar je gebruik van kunt maken als je iemand een cadeau geeft.

Wij kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld als regisseur of als cameraman. De QR-code naar je video kun je daarna delen op je nieuwjaarskaart of in een e-mailing. Zo krijgen jouw nieuwjaarswensen letterlijk een gezicht!

Wij denken als communicatieondersteuner graag mee met je plan. Je kunt je plan bijvoorbeeld delen via een livestream, tijdens een evenement. Kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken? Vraag ons gerust om je te assisteren. We kunnen je ook helpen met creatieve ideeën voor bijvoorbeeld de powerpointslides, de aankleding en originele bedankjes. Samen komen we verder!

Jazeker, dat doen we graag voor je. Zo kunnen we de kaarten voorzien van iemands voornaam en de enveloppen bedrukken met de bijbehorende NAW-gegevens. Ook de port betaald-aanduiding kunnen we voor je op de enveloppen drukken. Wil je er helemaal geen omkijken meer naar hebben? Dan leveren we de kaarten ook aan bij de verzender. En wil je jouw nieuwjaarskaarten voorzien van een persoonlijke ondertekening? Ook dat werk kunnen we van je overnemen. We scannen de handtekening(en) dan in, waarna we ze rechtstreeks op de kaart printen. Gemak dient de mens!

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sluiting met magneetjes, wat je cadeau een luxe uitstraling geeft. Ook heel stijlvol is een bedrukte sluitzegel, full colour bedrukt. Maar misschien nog wel het meest feestelijk is de rozetsluiting. Die zit in de vorm van het doosje en lijkt op een roos. Het maakt je cadeautje extra bijzonder en waarschijnlijk kan de ontvanger niet wachten het pakje open te maken!

Natuurlijk kan dat. Kom even bij ons langs, dan kijken we ernaar. Er is altijd een Multicopy-vestiging bij jou in de buurt.

Een glanzende cadeauverpakking heeft een chique uitstraling. Houd je het liever wat rustiger of ga je voor een milieuvriendelijke verpakking? Kies dan juist voor simpel. Less is in dat geval more!

Er bestaan heel veel soorten kalenders. Bekend en heel praktisch zijn natuurlijk bureaukalenders, scheurkalenders en wandkalenders. Wil je extra overzicht? Dan kun je, naast een jaarkalender of jaarplanner, kiezen voor een 3-maandskalender met schuifje of een handige weekkalender. En vind je vooral beeld belangrijk, denk dan eens  aan een posterkalender of fotokalender.  

Alles kan bij ons! We kunnen je kalender zelfs op zaadjespapier printen. Het papier kan aan het eind van de periode in de grond worden gestopt. Zo komt jouw boodschap letterlijk tot bloei.

Dat is zeker mogelijk. Als je wilt, versturen we de kalenders compleet met geschikte verpakking en brief of kaart. We zorgen voor het printen van de adreslabels en het aanbieden van je zending bij de post. Extra tip: maak er een compleet brievenbuscadeautje van, samen met een leuke giveaway of bijvoorbeeld snoepjes. Ook dat regelen we graag voor je.

Veelgestelde vragen - thema kantoorartikelen

Ja, dat kan. We bedrukken veel verschillende pennen met jouw logo of slogan; van budgetpennen tot luxe pennen, maar ook bijvoorbeeld iPad-pennen. Ook in een kleine oplage. 

We bedrukken mokken in jouw huisstijl of met je logo, maar een foto of een campagnebeeld kan ook. Leuk om weg te geven of zelf te gebruiken! Daarnaast bedrukken we ook glazen; van wijnglazen tot karaffen. Bijvoorbeeld met een leuke tekst of gepersonaliseerd als een stijlvol cadeau.

Ja, dat kan! We hebben kalenders in verschillende vormen en maten. Om op te hangen of neer te zetten. Die kunnen we niet alleen in jouw huisstijl bedrukken, je kunt er ook aanvullende informatie over je bedrijf op kwijt. Daarnaast kunnen we kalenders ook op muismatten, notitieblokken of notitieboekjes printen. Dat is een leuk en bovendien slim relatiegeschenk, want zo ben je het hele jaar door zichtbaar. 

Een huisstijl laat je ontwerpen wanneer je een bedrijf start. Maar wil je groeien of je bedrijf professionaliseren? Ook dat zijn goede momenten voor een nieuwe huisstijl of om je huisstijl aan te passen.

In een huisstijlhandboek staan alle regels waar iedereen zich aan moet houden met betrekking tot de huisstijl. Dit helpt om de huisstijl te bewaken.

Om te beginnen met een huisstijlhandboek. Daarnaast hebben we een handig onlinesysteem waarmee je de huisstijl kunt bewaken. Daarmee kun je onder meer de voorraden van communicatiemiddelen beheren, ze bestellen en rapportages maken. Vraag naar onze demo!

Wij kijken altijd naar de totale dikte van de inhoud, inclusief tabbladen, bijlages etc. Deze dikte is bepalend voor de dikte van het mechaniek. De rug van de ringband is altijd breder dan de dikte van het mechaniek.

De inhoud wordt voorzien van boorgaten aan de linkerzijde. Houd rekening met een marge van minimaal 2 centimeter. Dit voorkomt dat boorgaten in de tekst of het beeld komen.

Waarschijnlijk bevat de map meerdere hoofdstukken waar mogelijk tabbladen aan toegevoegd moeten worden. Zorg ervoor dat elk hoofdstuk begint op een nieuwe pagina. Je kunt ook per hoofdstuk een document aanleveren

Er is geen minimum of maximum aantal. Kies voor een bureaulegger bijvoorbeeld voor 52 vellen (voor elke week een nieuwe pagina). Maar andere aantallen kunnen ook. Wij denken graag met je mee.

Voor een bureaulegger of verpakking van meerdere items kunnen wij verzenddozen op maat maken. Notitieblokken kunnen veelal in een brievenbusdoosje verzonden worden.

Er bestaan heel veel soorten kalenders. Bekend en heel praktisch zijn natuurlijk bureaukalenders, scheurkalenders en wandkalenders. Wil je extra overzicht? Dan kun je, naast een jaarkalender of jaarplanner, kiezen voor een 3-maandskalender met schuifje of een handige weekkalender. En vind je vooral beeld belangrijk, denk dan eens  aan een posterkalender of fotokalender.  

Alles kan bij ons! We kunnen je kalender zelfs op zaadjespapier printen. Het papier kan aan het eind van de periode in de grond worden gestopt. Zo komt jouw boodschap letterlijk tot bloei.

Dat is zeker mogelijk. Als je wilt, versturen we de kalenders compleet met geschikte verpakking en brief of kaart. We zorgen voor het printen van de adreslabels en het aanbieden van je zending bij de post. Extra tip: maak er een compleet brievenbuscadeautje van, samen met een leuke giveaway of bijvoorbeeld snoepjes. Ook dat regelen we graag voor je.

We kunnen pennen digitaal printen, ronddrukken of tampondrukken. Bij digitaal printen wordt de inkt rechtstreeks op de pen gedrukt. Dat kan full colour, in bijna alle kleuren van de regenboog. Tampondruk is zeer geschikt voor relatief kleine opdrukken, terwijl zeefdruk ideaal is voor balpennen met een middelgroot drukoppervlak.

Als de tekst minimaal 1,3 mm is, weet je zeker dat jouw logo duidelijk leesbaar is.

Vaak is dit mogelijk, maar dat is afhankelijk van het drukoppervlak. Als je een keuze maakt voor een bepaalde pen, dan kunnen we je vertellen op welke posities we hem kunnen bedrukken en in welk formaat. 

Bedenk vooraf hoe je jouw kopjes en mokken gaat gebruiken. Zo is het in een bedrijfskantine belangrijk dat ze gestapeld kunnen worden en in de vaatwasser kunnen. Ook de grootte is van belang bij je keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor cappuccino- of Senseokopjes, maar denk ook aan de hoeveelheid koffie die uit jouw automaat komt. Stem daar het formaat van jouw kopjes op af.

Ja, je krijgt van ons altijd een digitale drukproef. Pas na jouw akkoord gaan we produceren. 

Een mok is meestal een grote beker met een oor. Een kop heeft ook een oortje, maar is veel kleiner en heeft vaak een schoteltje. Een beker is kleiner dan een mok en heeft vaak geen oor, zoals een kartonnen bekertje. 

Jouw vraag nog niet beantwoord?

Neem contact met ons op